DTK, Halepçe Katliamı'nı lanetledi

DTK, Halepçe Katliamı'nı lanetleyerek, "Halkımız bu katliam uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış, kurtuluşuna ve özgürlüğüne olan tutku ve inancından bedeli ne olursa olsun taviz vermemiştir" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halepçe Katliamı'nın 28. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı. 

"Kürt halkı şahsında insanlığa ve onun tüm değerlerine karşı  kimyasal ve biyolojik silahlarla işlenen ve 5 binin üzerinde insanımızın katledildiği bu insanlık suçunun yarattığı tahribatlar günümüzde de varlığını sürdürmeye devam etmektedir" denilen yazılı açıklamada, Koçgiri, Ağrı, Zilan, Dersim, Maraş, Enfal gibi katliamlar da hatırlatıldı. 

"Bu soykırımcı politika Qamışlo’da, Roboski’de ve günümüzde de Şengal’de, Kobane’de, Cizre, Silopi, Sur, Nusaybin, Kerboran , Yüksekova ve daha birçok Kürdistan ili ve ilçesinde şehirlerin yakılıp yıkılması eşliğinde sürdürülmeye devam etmektedir" vurgusunun yapıldığı ve katliamın lanetlendiği açıklamada, şöyle devam edildi:

'ÖZGÜRLÜĞE HER GÜN DAHA FAZLA YAKLAŞIYORUZ'

"Bütün bu soykırım ve katliam politikalarını uygulayan sömürgeci devletlerin uluslararası emperyal güçlerden güç ve destek aldığı ve onların himayesinde gerçekleştirdiği somut bir vakadır.Ululuslararası güçler işlenen bu savaş suçunun ortağı durumundadır.

Bütün bu savaş ve insanlık suçlarını işleyen diktatörlükler ve onların suç ortakları insanlık karşısında yargılanmadan ve suçlarının hesabını  tarih karşısında vermeden  insanlığın vicdanı  asla temizlenmiş olmayacaktır.
Ancak bildiğimiz ve somut olarak yaşadığımız bir gerçek vardır. O da, Kürdistan’ın tüm parçalarındaki halkımız bu katliam uygulamaları karşısında asla geri adım atmamış, kurtuluşuna ve özgürlüğüne olan tutku ve inancından  bedeli ne olursa olsun taviz vermemiştir. Bugün de vermeyecektir. Bu katliam politika ve uygulamalarının sahibi olan diktatörlüklerin tamamı insanlık nezdinde mahkum olmuş,  tarihin lanetli karanlıklarında kaybolmuşlardır. Halkımız ise tüm Kürdistan’da özgürlüğüne her gün biraz daha yaklaşmakta, tüm Ortadoğu halkları için bir moral ve umut kaynağı olmaktadır. Bundan dolayıdır ki, Kürdistan, insanlığın yitirildiği ve kirletildiği bir dünya’da insanlığın tüm insani değerleriyle yeniden filizlendiği ve yeşerdiği bir coğrafya haline geldi."

DTK, açıklamasının sonunda örgütlülük ve demokratik birlik çağrısının önemine işaret ederek, "Özgürlük ve kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandıracağız" mesajını verdi.