Duhok’ta katledilen gazeteci Vedat’ın kardeşi: Abim bir süredir tehditler alıyordu

Dohuk’ta katledilen RojNews muhabiri Vedat Hisen Eli’nin kardeşi Mesher Hisen Eli, kardeşinin bir süredir tehditler aldığını söyledi.

Güney Kürdistan’ın Dohuk kentinde dün katledilen Gazeteci Vedat Hisên Elî’nin kardeşi Mesher Hisên Elî, RojNews’e konuşarak Vedat’ın görevinin başına giderken 2 sivil araç tarafından kaçırıldığını ve daha sonra katledildiğini söyledi.

Kardeş Hisen Eli, abisinin ve başka gazetecilerin bir süredir tehdit altında olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Biz de olayın tam olarak nasıl yaşandığını bilmiyoruz. Neden ve nasıl öldürüldüğünü bilmiyoruz. Vedat bir süredir bazı kişiler tarafından takip ediliyordu. Kardeşim sabah görevinin başına giderken 2 araç tarafından alıkonulup Sêmêlê ovasına götürülüyor. Orada vahşice işkence yaparak öldürüyorlar. Kardeşimin kaçırılmasından bir saat sonra diğer kardeşimi arayıp Vedat’ın hastanede olduğunu söylüyorlar. Olaya tanık olanlar, plakaları kapalı 2 sivil araç tarafından kaçırıldığını söylediler. Kardeşim günahsız biriydi ve kimseyle de bir sorunu yoktu”

Gazeteci Vedat Hisên Elî 1988 yılında Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Alakan köyünde doğdu. Ailesi 1991 yılında Güney Kürdistan’a göç ettiği için Vedat Dohuk kentinde büyüdü. Bir süre Güney Kürdistan’da gençlik faaliyetlerinde kalan Vedat Hısen Eli, kısa bir süre önce RojNews ajansına muhabirlik yapmaya başlamıştı.