GÖRÜNTÜLÜ

‘Dün Qamışlo, bugün Sur ve Cizre’

Qamışlo katliamının tanıklarından gerilla Delila Ararat; “Qamışlo katliamını gerçekleştiren zihniyet bugün Kuzey Kürdistan’da Cizre ve Sur’da katliamlar gerçekleştiriyor" dedi.

Qamışlo katliamının tanıklarından gerilla Delila Ararat; “Qamışlo katliamını gerçekleştiren zihniyet bugün Kuzey Kürdistan’da Cizre ve Sur’da katliamlar gerçekleştiriyor. Ama Qamışlo’da olduğu gibi bugün de halkımız katliamlara büyük bir direnişle cevap veriyor” dedi.

Rojava’nın Qamışlo kentinde 12 Mart 2004’te Esat rejimi Arap milliyetçilerini kullanarak Kürt halkına bir katliam yaptı. Bir futbol maçı bahane edilerek gerçekleşen katliamda onlarca Kürt katledildi. Gerçekleşen bu katliam ile Rojava’da yaşayan Kürtlerin iradesi teslim alınmak istendi. Ama Kürt halkı büyük bir direniş göstererek katliamı boşa çıkardı. Qamışlo katliamına karşı direnen Kürt halkı bugün Rojava devrimi ile katliamlara karşı asla boyun eğmeyeceğini gösterdi.

Katliam yaşandığında çocuk olan ve 2014 yılında gerilla saflarına katılan Delila Ararat, katliamı da hafızasından hiç silememiş.

‘ESAT REJİMİ KATLİAM İÇİNHAZIRLIK YAPMIŞTI’

Esad rejiminin Kürt halkını bastırarak korkutmayı hedeflediğini söyleyen Ararat, rejimin katliam için hazırlık yaptığını ifade etti.

Ararat “Futbol maçı bunun için bir bahane oldu. Gerçekleşen katliam ile Kürtler korkutulmak istendi. Kürt halkı ile Arap halkını karşı karşıya getirdiler. Zaten maç öncesi de silahlar, sopalar, taşlar hazırlamışlardı. Bu şekilde de katliam yapıldı. Şahadetler yaşandı” dedi.

‘DİRENİŞ GELİŞİNCE REJİM ŞOK OLDU’

Katliama karşı Kürt halkının direniş ile karşılık verdiğini belirten Ararat, Kürtlerin birlik olarak saldırılara karşı savunmasını yaptığını da sözlerine ekledi. Rejimin böylesi bir direniş beklemediğini de vurgulayan Ararat, Kürtlerin korkmayarak, direnişe geçmesi üzerine Esat rejiminin şok yaşadığını da sözlerine ekledi.

‘KUZEY KÜRDİSTAN’DAKİ KATLİAMLAR QAMIŞLO’DAN FARKLI DEĞİL’

Qamışlo katliamının Kürt halkı için yeni olmadığını, tarihte de Kürtlerin katliamlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden gerilla Ararat şunları belirtti: “Günümüzde de Kuzey, Güney, Rojava ve Doğu Kürdistan’da da Kürt halkına katliamlar yaşatılmak isteniyor. Şengal katliamı tüm Kürtleri hedef alan bir katliamdı. Ama PKK öncülüğünde Êzîdî halkımız orada bir direniş gösterdi. Bugün de Amed Sur ve Cizre’de de Türk devletinin AKP’nin eliyle katliam girişimleri var. Kuzey Kürdistan’daki katliamcı zihniyet Qamışlo’dakinden farklı değildir. Ama Kürt halkı da büyük bir direniş gerçekleştiriyor. Bugün Kürtlere yaşatılmak istenen katliamlar Qamışlo katliamından farklı değildir. Ama her yaşatılmak istenen katliama karşı da Kürt halkının büyük direnişi gelişiyor.”