GÖRÜNTÜLÜ

‘Egidlerin ruhuyla savaşacağız’

PKK’nin efsanevi komutanlarından Mahsum Korkmaz (Egid) öncülüğünde gerçekleşen 15 Ağustos 1984 atılımının 32’inci yıl dönümünde konuşan HPG gerillaları, Egidlerin ruhuyla savaşmayı sürdüreceklerini söyledi.

Diriliş Bayramı vesilesiyle HPG gerillaları Xeyri Mardin ve Kani Afrin değerlendirmelerde bulundu.

15 Ağustos’un Kürt halkının dirilişi olduğunu ifade eden gerillalardan Xeyri Mardin “düşman şunu çok iyi bilmeli, Kürt gençleri Önder Apo özgürlüğüne kavuşuncaya dek, Egidlerin, Zilanların, Berivanların ve Beritanların ruhuyla bu dağlarda savaşacaklar” dedi.

KÜRTLER 1984’TE KÖLELİK ZİNCİRİNİ KIRDI

“15 Ağustos vesilesiyle başta Agit (Mahsum Korkmaz) yoldaşın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” diyen HPG gerillası Xeyri Mardin “15 Ağustos’un şanlı direnişinin ilk kurşunu köleleşmiş Kürt beynine sıkılmıştır” dedi. Mardin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Düşman 15 Ağustos atılımından önce hiçbir şekilde Kürt kimliğini kabul etmeden, var olan bütün gücüyle Kürt halkını bitirmek istiyordu. Ama 15 Ağustos’un şanlı direnişi, düşman tarafında yüzyıllarca köle bırakılmış Kürt beynine kurşun sıkılmıştır. Değer taraftan T.C’nin artık Kürdistan’da hakim olamayacağını, Kürt gerillalarının buna izin vermeyeceklerini en iyi şekilde 15 Ağustos’ta eylemleriyle gösterdi. Hiç kimse o zor koşullarda, birkaç Kürt gencinin dağlarda T.C. faşizmine göğüs gerip, savaşacağını inanmıyordu. Ama Kürt gençleri 1984’te o kölelik zincirini kırdı. Bizler bu günlere gelmişsek, bu 15 Ağustos’ta verilen mücadele sayesindedir.”

BUGÜN MİLYONLARCA AGİT OLUŞTU

15 Ağustos atılımı sayesinde bugün Kürdistan’ın dört parçasında çok güçlü mücadele verildiğinin altını çizen Mardin şunları ifade etti: “Düşman yıllardır Kürdistan’ın dört parçasındaki halkımızı sindirmek için elinden gelen her şeyi yapmıştır. Ama Kürt gençleri, Kürt kadınları her türlü zorluğa göğüs gererek, Kürdistan dağlarında yaşam buldu. Ve komutan Agit yoldaşın şahsında gün be gün Kürt gençleri ve Kürt kadınları dağlara çıktılar. Ve dağlarda savaştılar. Bu da 15 Ağustos’un getirileriydi. Düşman bir dönemler “300-500 kişidir bitireceğiz” dedi. Ama bugün milyonlarca Agit oluştu, Agitlerin orduları oluştu. Halk savunma birlikler oluştu. Düşman şunu çok iyi bilmeli, Kürt gençleri Önder Apo özgürlüğüne kavuşuncaya kadar, Agitlerin, Zilanların, Berivanların ve Beritanların ruhuyla bu dağlarda savaşacaklar.

DAİŞ’İ SAVAŞTIRAN TAYYİP ERDOĞANDIR

Mardin “15 Ağustos ruhu tüm Kürdistan dağlarını özgürleştiriyor. Bugün 15 Ağustos ruhuyla Minbic özgürleştirildi. Esasına bakarsanız, DAİŞ’in T.C. devletinden farkı yoktur. Ortadoğu’da DAİŞ’i çıkaran ve özellikle Kürtlere karşı savaştıran başta Tayyip Erdoğan’dır. Bugün de Kürdistan’ın her bölgesinde Agitlerin ruhuyla savaşıyoruz. T.C.’nin inkar ettiği Kürt kimliği, Kürdistan coğrafyasını adım adım özgürleştiriyoruz. Agitlerin ruhuyla dağlarda savaşan gerilla bugüne kadar adım adım özgürleştirilen her toprağı şehit yoldaşlarımıza adıyoruz. Bu dağlarda Agitlerin, Mazlumların, Kemallerin ruhuyla mücadele ederek yaşıyoruz. Bugün eğer Sur’da, Cizir’de,Gever’de, Farqinde, Hezex’te, Derik’te Kürt gençleri göğüs göğüse T.C’yle savaşıyorsa, bu Agit yoldaşın bize teslim etiği mücadele çizgisi sayesindedir ”dedi

KAYBEDEN T.C. OLACAK

Mardin, son olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekerek “En kısa zamanda Önderlikle görüşme koşulları oluşturulmazsa, kaybedecek olan T.C. devleti olacaktır” dedi ve şu uyarılarda bulundu: “2014’ün 5 Nisan ayından beri Önder Apo’dan haber alamıyoruz. En kısa zamanda Önderliğimiz, ailesi veya avukatlarıyla görüştürülmelidir. Aksi takdirde kaybeden T.C. olacaktır. Biz bugünlere özgürlüğümüz uğruna savaşarak geldik. Kendi toprağımız için mücadele ettik. Ve mücadelemizde de halklıyız. Bugüne kadar kaybeden T.C. ve faşizm olmuştur. Ortadoğu’da da faşizm kaybedecektir. Bugün Kobani’de, Minbic’te, Başure Kürdistan’da yüzbinlerce Agit yaşıyor. Ve Agitlerin ruhuyla da savaşıyor. Ve kanlarının son damlasına kadar da savaşacaklardır. 15 Ağustos şehitleri önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Anılarına, mücadelelerine bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz.”

SADECE KÜRT HALKI İÇİN DEĞİL

“15 Ağustos atılımını başta Kürt Halk Önderliğine, özgürlük savaşçılarına ve bütün Ortadoğu halklarına kutluyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan bir başka HPG gerillası Kani Afrin ise şunları söyledi: “15 Ağustos atılımı sadece Kürt halkı için değil, bütün Ortadoğu da ezilen halkları için de özgürlüğün aydınlık yolu oldu. 15 Ağustos ruhu sayesinde bugün Kürdistan halkları yüzyıllardır kurdukları özgürlük hayallerini yaşıyorlar. 15 Ağustos’tan önce varlığını dile getirmekten korkan bir halk, bugün kendi varlık mücadelesini verebiliyor. Eğer bugün Kürt sorunu, Kürt mücadelesi sadece Ortadoğu’da değil, bütün dünyada konuşuluyorsa, bu 15 Ağustos’ta yankılanan merminin sesi sayesindedir. Bugün Ortadoğu’da verilen Kürt özgürlük mücadelesi bütün ezilen halkların güç aldığı bir mücadele haline gelmiştir. Kürt halkının bu gün Kürdistan’da verdiği mücadele çok net gösteriyor ki Kürt halkı artık eski Kürt değildir.”

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Afrin “Önderliğimizin özgürlüğü 15 Ağustos ruhunun bu günde en güçlü şekilde yaşatılmasıyla mümkündür. Bunun için halkımız düşmanın bütün kirli politikalarına karşı, Kürdistan’ın her bölgesinde yeni hamleler geliştirmelidir” dedi. Afrin devamla şunları ifade etti: “15 Ağustos’un ruhunun yansımaları olan Cizre Botan, Sur, Nusaybin direnişleri çok net gösteriyor ki bedeller ne olursa olsun bu halkın özgürlük mücadelesi hiç bir zaman kırılmayacak, Kürt halkı hiçbir zaman teslimiyeti kabul etmeyecek. Çünkü bu halk düşmanın bütün kirli politikalarına cevap verebilen bir düzeye ulaşmıştır. 15 Ağustos atılımı dünya tarihinde Kürdistan mücadelesini adını kahramanlık ve fedailikle yazılmasına vesile olmuştur. Hiç şüphesiz bu tarih gün geçtikçe daha çok gelişecek, güçlenecek ve destansı direnişlerinin örneklerini bütün dünyaya bırakacaktır. Bunun için 15 Ağustos ruhu bugün en güçlü şekilde yaşatılmalıdır. Kürt halkı gün be gün düşman politikalarına karşı yeni hamleler geliştirmelidir. Önderliğimizin özgürlüğü 15 Ağustos ruhunun yaşanmasıyla mümkündür. Kürt halkı artık sadece önderlik ile görüşmelerin olmasıyla kalmamalıdır. Bundan sonra Kürdistan’da tek yankılanan slogan önderliğin özgürlüğü, Kürdistan’ın özerkliği olmalıdır.”

Afrin “Özgürlük ancak ve ancak Kürt halkının ve Kürt Özgürlük Hareketinin el ele verilmesiyle elde edilebilir” diyerek şunları belirtti: “Bugün hem Kürt halkı için hem de Ortadoğu halkları için çok büyük bir mücadele alanı oluşmuştur. Biz tek merkez etrafında halk ve gerilla olarak o ruhu birlikte yaşamsallaştırmalıyız. Halkımız her yönden Devrimci Halk savaşı içerisinde her almalı ve mücadeleyi en üst düzeye taşımalıdır. Özgürlük ancak ve ancak Kürt halkının ve Kürt özgürlük hareketini el ele vermesiyle elde edilebilir. İnanıyoruz ki halkımızın bu sonsuz direnişini sonucu önderliğimizle beraber Amed Surları üzerinde halkımızla birleşeceğiz. Ve yine inanıyoruz ki 15 Ağustos ruhuyla en kısa zamanda Önderliğin, Kürdistan’ın özgürlük kutlamasını Amed Surlarında beraber yapacağız. 15 Ağustos atılımını bir kez daha herkese kutluyorum.”