Emniyet ve medyanın hedef gösterdiği 3 kişi suç duyurusunda bulundu

Siirt Emniyet Müdürlüğü tarafından fotoğrafları basına dağıtılan ve "Eylem hazırlığındaki örgüt üyeleri" diye lanse edilen HDP Kumçatı Belde Eşbaşkanı Meryem Akyürk, Hadi Güler ile Feyrüz Nas, Eminiyet ve basın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Siirt Emniyet Müdürlüğü internet sitesinde resimleri yayınlanan 2'si kadın 3 kişi için "Terör örgütü mensuplarının mevcut konumlarını 155-156-140 ve Siirt Valiliğine ait 0 484 223 2030 numaralı hatlara ihbar ederek yakalanmalarını sağlayan vatandaşlarımız için, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağladıklarından, www.terorarananlar.pol.tr internet adresinde belirtilen farklı renk kategorileri baz alınarak 300 Bin TL ile 4 Milyon TL aralığında ödüllendirme yapılacaktır" şeklinde bir açıklama yapıldı. 

Bunun üzerine de DHA, Hürriyet, Habertürk ile Sabah gazetesininde aralarında bulunduğu çok sayıda görsel ve yazılı medya "Eylem hazırlığında 3 PKK'li" diye haber yaptı. Ancak fotoğrafları paylaşıyan , kişi Siirt'te hastaneye giden HDP Kumçatı Belde Eşbaşkanı Meryem Akyürk, Hadi Güler ile Feyrüz Nas'dı. 3 kişi, fotoğraflarını basına dağıtan Siirt Emniyet Müdürlüğü ve haberlerini yapan ajans ile gazeteler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şırnak Cumhuriyet Savcığılığı'na şikayet başvurusunda bulunan Akyürk, Güler ve Nas'ın ifade işlemleri için Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından çağrıldıkları ve bugün ifade vermeye gidecekleri öğrenildi.