ÖZEL HABER

Eşbaşkanlar tutuklanmadan kayyum arandı!

Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkanları daha gözaltına alınmadan, AKP’nin yerlerine kayyum arayışına çıktığı öğrenildi. Teklif götürüldüğü öğrenilen isim ise, 1994-1999 arasında Refah Partisinden Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Bilgin.

Saray-AKP Hükümeti’nin emriyle gözaltına alındıktan sonra dün akşam çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “silahlı örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın yerine, günler öncesinden kayyum arayışına girildiği öğrenildi. Avukatlıklarını yapan eski Amed Barosu Başkanı Avukat Mehmet Emin Aktar’ın “Müvekkillerim mahkemeye çıkarılmadan hangi cezaevine konulacakları ayarlanmış” dediği Kışanak ve Anlı, tutuklanıp cezaevine konulmadan yerlerine atanacak kayyum için isim arayışına çıkıldığı ortaya çıktı.  

 Edinilen bilgilere göre; AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar’ın da aralarında bulunduğu AKP’li bir heyet, 1994-1999 yılları arasında Refah Partisinden Amed Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış Ahmet Bilgin’e kayyumluk teklifi götürdü. Ancak şu an Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı yapan Prof. Dr. Ahmet Bilgin’in bu teklifi reddettiği öğrenildi. 

Bunun üzerine telefonla ulaştığımız Ahmet Bilgin, ilk olarak “Bunu nereden duydunuz” tepkisi verdikten sonra, bir süre sessiz kaldı. Ardından “Yok öyle bir şey” diyerek telefonu kapattı.