GÖRÜNTÜLÜ

Evine top mermisi düştü o Cizre’yi hiç terk etmedi

Cizre’de halk ve devlet güçleri arasında devam eden iki aylık amansız savaşa tanıklık eden 90 yaşındaki Hacı Sekmez, evine düşen top mermisine rağmen kenti terk etmediğini söyledi.

Cizre’de halk ve devlet güçleri arasında devam eden iki aylık amansız savaşa tanıklık eden 90 yaşındaki Hacı Sekmez, evine düşen top mermisine rağmen kenti terk etmediğini söyledi. Halka yönelik saldırıları tarif edemediğini söyleyen Sekmez, sokağa çıkma yasağı boyunca yaşadıklarını anlattı.

Cizre’de günümüzün en büyük destanının yaşandığı Cudi Mahallesinde devletin terör estirdiğini söyleyen 90 yaşındaki Hacı Sekmez, kimsesi olmadığı için derme çatma evinde ölmeyi göze aldığını söylüyor. Eşi öldükten sonra yalnız başına kalan yaşlı adam, yaşanan katliamı şu sözlerle ifade ediyor. “Asker ve polisler, canlının yaşadığı her yere tank ve top atışları yapıyorlardı. Elektriğimiz ve suyumuzu kestiler ama benim gaz lambam vardı.

Bir de avludaki kuyudan su ihtiyacımı gideriyordum. Evde aylarca kuru ekmeği ıslatıp yedim. Avludaki tuvalete bile gidemiyordum. Her yerden tank mermileri geliyordu. Benimde evime bir top mermisi düştü ama şans eseri bana bir şey olmadı. Çocuklarım yok, eşimde vefat etmiş onun için yapa yalnızım” dedi.

Sokağa çıkma yasağının 35. gününden sonra kimyasal atacağı anonsları yapılmasına rağmen Cizre’yi terk etmeyeceği kararı aldığını söyleyen Sekmez şunları söyledi: “90 yaşından sonra ben bu topraklardan nasıl gidebilirdim? Onlar kimyasal da atsaydı evimin avlusunun dışına bir adım dahi atmazdım. Canlı ne varsa öldürüyorlardı. Şimdi evimin tavanı yok ama bu topraklar bizimdir bizi öldürseler bile toprağımızı terk etmeyeceğiz. Bunların yaptığını Allah nasıl kabul edebilir ki? Ömrümde böyle bir katliamı göreceğimi hiç tahmin etmemiştim.”