YENİLENDİ

Faks, email ve mektup kampanyası başladı

Kürt televizyonları Med Nuçe ve Newroz Tv’nin yayınlarını durduran Eutelsat şirketine karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarının faks, email ve mektup gönderme kampanyası başladı

Türkiye’nin talimatı ile Eutelsat Med Nuçe ve Newroz Tv’nin yayınlarını durdurdu. Buna karşı KCDK-E öncülüğünde kararı protesto kampanyası başladı. Başta protesto amaçlı e-mail, fax ve mektup göndermek olmak üzere bir çok yerde de eylemler yapılıyor.
 
‘KÜRTLERİN SESİ ÇIKARLARA KURBAN EDİLMEMELİ’
 
KCDK-E’nin Fransızca ve İngilizce hazırlanan mektupta, Kürt televizyonlarının kapanmasına dikkat çekilerek, şunlara vurgu yapıldı:”  Biz bu mektubu Med Nuçe ve Newroz Tv’nin yayını durdurulmasına ilişkin yazıyoruz. Eutelsat ifade ve düşünce özgürlüğüne saygı duyması gerekiyor. Fransa devrimler ve özgürlükler ülkesidir. Doğal olarak Eutelsat da Türkiye’deki azınlıklara karşı  diktatör Erdoğan’ın otoriter ve haksız sansürüne destek olmamalıdır.”

“Erdoğan ile işbirliği durdurun ve Kürtlerin sesini susturmayın” sözleriyle biten mektuba ilişkin açıklama yapan KCDK-E Divan Başkanlığı,” Herkes bu adreslere e-mail, faks ya da mektup göndererek, tepkisini göstermeli. Milyonlarca Kürdün sesi olan Med Nuçe ve Newroz Tv’nin uluslararası ekonomik ve siyasi çıkarlara kurban edilmemeli.”

EUTELSAT’IN ADRESİ

Eutelsat şirketinin Paris’te bulunan adresleri ise şöyle:

Adres:

70 Rue Balard, 75015 Paris, Frankreich

E-Mail:

[email protected]

Fax:

0033153983700

FRANSIZCA MEKTUP ÖRNEĞİ

Madame, Monsieur,

 

Nous vous écrivons en ce jour afin de vous demander à ce que la chaîne de télé MedNuçe soit maintenue et accessible. 

Eutelsat doit respecter la liberté d'expression en Turquie et au Kurdistan. La France, qui est la terre de la Révolution et de la liberté de penser, et Eutelsat ne devraient pas soutenir le dictateur Erdogan, son autoritarisme et sa censure injuste en Turquie à l'encontre des minorités. Interdire la chaîne MedNuçe équivaudrait pour vous à soutenir un projet raciste porté par un gouvernment qui se radicalise de plus en plus.

 

Sincèrement,"

 

Stop collaborating with Erdoğan. 

Don't silence the voice of the Kurds!

 

MedNuçe TV

Name: