Gaspçı kayyım yolsuzluk dosyasını geri çekti

Gasp edilen Hakkari Belediyesi’ne atanan kayyımın ilk icraatı önceki kayyımın yapmış olduğu yolsuzluk ve usulsüzlük davasını geri çekmek oldu.

Gasp edilen belediyelere atanan kayyımlar, yolsuzluk ve usulsüzlüklerle gündemde. İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Ekim 2019 tarihlerinde ikinci kez kayyım atanan Hakkari Belediyesi, ilk icraatı bir önceki kayyımın yaptığı usulsüzlüğü örtmek ve HDP’li belediyelerin çalışmalarını da kendine mal etmek oldu.

Kayyım döneminde 50 milyon TL yolsuzluk yapıldığını aktaran HDP'li Meclis üyesi Emin Ertuş, AKP eski İl Başkanının kardeşinin yolsuzluktan tutuklanmasının saklandığını ve birçok AKP'linin yakınının işe alındığını dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı'na (MA) konuşan HDP'li Ertuş, farklı yolsuzlukların olduğunu da aktararak, kimi detaylar paylaştı.

'APAR TOPAR DAVAYI GERİ ÇEKTİLER'

Ertuş, AKP’nin tükenen kaynaklarını gasp ettiği belediyeler üzerinde sağladığını söyleyerek şöyle devam etti: “Kayyım atanan Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’ın kayyım atanacağı belliydi; AKP’nin kaynağı tükenmişti. Önceki dönemde reklam giderleri, su ve asfalt ihalesine kadar tamamıyla AKP’nin yandaşlarına rant sağlanıyordu. İlk gelen kayyım 80 milyon TL'ye yakın bir su ihalesi yapmıştı. Belediyeyi aldığımızda bu usulsüzlüğü mahkemeye vermiştik, bizden sonra atanan kayyım ilk iş olarak apar topar davayı geri çekti" dedi.

Şehir merkezinde ihtiyaç olmamasına rağmen ışıklandırma yapıldığını belirten Ertuş, Aralık ve Ocak ayında Medeni Sancak Kavşağı’nda, 'ucube' denilebilecek ışıklandırma yapıldığını dile getirdi. Kayyım tarafından "yaptık" denilen birçok çalışmanın kendi dönemlerinde yapıldığını, birçoğunun da belediye çalışması olmadığını kaydeden Ertuş, kayyımın sık sık propagandasını yaptığı "yol, doğalgaz boru ve otopark çalışmalarına” gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

KAYYIMIN BORÇLARI

Ertuş, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyımlara ilişkin hazırlanan kitapçığa da tepki gösterdi. Kitapçıkta Hakkari Belediyesi'nin 25,7 milyon TL borç ödediğinden bahsedildiğini söyleyen Ertuş, bu borcun ilk kayyım döneminde kalan borç olduğunu söyledi.