GÖRÜNTÜLÜ

Gerillalar Türk ordusunun araziye yerleştirdiği keşif kamerası buldu

Lice'de operasyona çıkan Türk askerlerinin gerillaların hakim olduğu alana yerleştirilen keşif kamerası bulundu.

HPG/YJA Star gerillaları karşısında ağır kayıplar veren Türk ordusu, tüm umudunu tekniğe bağlamış görünüyor.

Gerillalar Amed’in Lice ilçesinde Türk askerlerince yerleştirilmiş Acorn (Palamut) (Ltl Acorn LTL-5310MG Wide Angle MMS/GPRS Trail Camera with external antenna) adı verilen keşif kamerası buldu.

Türk askerlerinin operasyonlar esnasında, kameraları gerillaların hakim olduğu alanlara veya geçiş güzergahlarına yerleştirdiği belirtildi.

Dikkat çekmemesi için taş şeklinde tasarlanan kamera, fotoğraf ve video çekimi yapma özelliğine sahip. Söz konusu kamera Amerika’da yapılıyor.

Üzerindeki SIM kart sayesinde çektiği fotoğraf ve videoları herhangi bir cep telefonu veya mail adresine anında gönderebiliyor.

Ayrıca kamera uzaktan kumanda ile çalıştırma özelliğine sahip. Yine kaliteli görüntü ve fotoğraf çekebilecek yüksek çözünürlük özelliği de bulunmaktadır.  Ayrıca üzerindeki bataryalar ile 6 ay boyunca çekim yapma özelliği de var.

KAMERANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

*Ltl Palamut LTL-5310MG Geniş Açılı, dış antenli MMS/GPRS keşif kamerası

*MMS (Multimedya Mesajlaşma Servisi) modül donanımlı batarya kutusu (Part # LTL-MM1) ile standart keşif kamerası (Part Ltl-5310MC) uzak hücreli kamera olarak çalışmaya yükseltilebilir.

*Son derece duyarlı Pasif Kızılötesi (PIR) sensörü ile, kamera, ilgi bölgesindeki hareketliliğin neden olduğu ambiyans derecesini algılayarak fotoğraf ve video çekimi yapar ve bunları kullanıcının cep telefonu veya mail hesabına GSM ağı üzerinden gönderir. Yeni eklenen SMS uzak kontrol özelliği sayesinde, kameraya, özel SMS içeriği şeklinde SMS talimatı göndererek kameranın ilgili menüsünü değiştirebilirsiniz.

*Programlanabilir 5 veya 12 Mega piksel yüksek kaliteli çözünürlük

* SMS RCP (Uzaktan Kontrol Programı) ile kameranın parametreleri SMS gönderimi ile değiştirilebilir. İstenildiği taktirde kamera fotoğraf çekerek bunları aynı anda tekrar gönderebilir.

*Parıltısız Kızılötesi 940nm LED’lerin flaşı 65 fite kadar uzanırken, ışık 850 nm (deni mili) parlaklığındadır.

*Kamera + Video modunda, kamera her tetikleyici olayda hem görüntü hem de video çekebilir.

*Standby (bekleme) modunda çok düşük güç tüketimi. Alanda çalışırken son derece uzun sürer (standby modunda 8 tane AA piliyle 6 aya kadar dayanabilir).

* Benzersiz Prep (Hazırlık) Sensör yan dizaynı, daha geniş algılama açısı sunarak camera’s yanıt hızını yükseltir

*22°F 'tan 158°F ' kadar son fazla yüksek dereceler arasında çalışma özelliği

* (5 ½ x 3 ½ x 2 ½ inç) Kompakt büyüklüğü ile gelişmiş gizli yerleştirme tasarımı

* Şaşırtıcı bir derecede hızlı denklanşör süresi (0.8 saniye)

* Hızlandırma ayarında, kamera belirtilen aralıkta otomatik ve sürekli olarak görüntü/ video çeker. Bitkilerin çiçek açması, kuşların yuva yapması veya araç park yeri gibi görüntüleri incelerken bu özellik son derece faydalıdır.

*Zaman ayarı çalıştırıldığında, kamera sadece belirtilmiş zaman diliminde her gün çalışmaya programlanabilir. Bu özellik Zaman ile birlikte çalışabilir.

...