Gever'de devlet gerçek mermiyle saldırdı: 2 yaralı

AKP çetelerinin kuşatma ve soykırımcı uygulamalarına karşı Gever'de yürüyen halka gerçek mermilerle saldırıldı. Askerlerin saldırısında 2 kişi yaralandı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesi kent merkezindeki devlet kuşatmasını kırmak için eski havaalanı bölgesindeki Dara, Serdeşt, Pagê, Kaport, Tilora, Kûçe ve Yekmal köylerinden ana yola inerek ilçeye yürümek isteyen halka Türk askerleri saldırdı. Askerler, yürüyüşe geçen kitlenin önünü zırhlı araçlarla keserken, kitleyi gerçek mermilerle taradı. Saldırıda Adnan Dara ve Mikail Karahan isimli köylüler yaralandı. 2 yaralı tedavi için köylüler tarafından yakın bir köye götürüldü. Yoldaki abluka ve köylülerin direnişi ise sürüyor.

ASKERLER ESENDERE YOLUNU KAPATTI

Ayrıca, dün 2 bin kişinin kent merkezine doğru yürüdüğü Esendere (Bajirgeh) beldesi yolu da  AKP çeteleri tarafından kapatıldı.

Gever ilçe merkezi zırhlı araçlarla kapatılırken, askerler belde girişine de toprak ve kum torbaları dökerek, yolu kapattı. Köylüler, belde merkezi ile şehir merkezi arasındaki yol güzergahında ise barikat kurmuş durumda.