Gever’deki direniş mahallelerine girmek isteyen devlet güçlerine eylem

Hakkari’nin Gever ilçesinde yoğun bombardımanın ardından direniş mahallelerine girmeye çalışan devlet güçlerinin içinde bulunduğu zırhlı araca, Güngör Mahallesi’nde mayınlı saldırı düzenlendi.

Hakkari’nin Gever ilçesinde yoğun bombardımanın ardından direniş mahallelerine girmeye çalışan devlet güçlerinin içinde bulunduğu zırhlı araca, Güngör Mahallesi’nde mayınlı saldırı düzenlendi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. 

Sıkıyönetim saldırıların devam ettiği Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinde gece geç saatlere kadar İlçe Alay Komutanlığı ve Efeler Taburu’ndan direnişin sürdüğü Cumhuriyet, Eski Kışla, Güngör ve Orman mahallelerine yönelik havan ve tanklardan top atışları yapıldı. Bombardıman sonucu birçok evin hasar gördüğü bildirilirken, devlet güçleri onlarca zırhlı araçla Güngör Mahallesi’ne girmeye çalıştı. Bu sırada mahalle girişinde şiddetli çatışma yaşanırken, zırhlı aracın mahalleye girişi esnasında ise mayın patlatıldı. Patlamanın şiddeti kentin birçok bölgesinden hissedilirken, patlamada devlet güçlerinden ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. 

Patlamanın ardından çatışma bölgesine çok sayıda ambulans sevk edildi. Ölü ve yaralılar zırhlı araçlar eşliğinde İlçe Devlet Hastanesi’ne taşındı. Devlet güçlerinin mahallelere müdahale girişimi engellenirken, ilçe semalarında drone ve heron hareketliliği yaşanıyor. Havaalanından ise İlçe Tümen Komutanlığı ve Efeler Taburu’na helikopterlerle mühimmat taşındı.