GÜNDEM 22 EKİM 2016

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Avrupa ve Kürdistan’da Eutelsat’ın Med Nûçe ve Newroz TV’nin yayınlarını durdurma kararına karşı gerçekleştirilen protesto eylemleri takip edilecek.

- Irak’ın Musul şehrinin DAİŞ çetelerinden kurtarılması için başlatılan operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Rojava’da Türk ordusu ve bağlı çeteler ile Suriye Demokratik Güçleri arasındaki çatışmalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kayıp yakınları İstanbul, Amed ve Batman’da haftalık eylemlerini gerçekleştirecek.

- Cerablus işgali başlamadan önce Sultan Murad çetesi içinde olan Liva El Hamza'nın şefi ve Fırat Kalkanı Komutanı Seyf Ebubekir’in aslında DAİŞ’li olduğunu gösteren fotoğrafların ardından video kayıtları da ortaya çıktı.

- KJA Kadın Buluşması bugün Ağrı’da gerçekleştirilecek olan mitingle başlayacak

- Derik belediyesini işgal eden kayyumun ilk icraatı yolsuzluk yapmak oldu. Kayyum, belediyeye ait 4 buçuk trilyonu “Borç” oyunu ile zimmetine geçirmeye çalışıyor.

- Urfa’da AKP’liler demokratik yollar ile alamadıkları Suruç için seferber olmuş durumda. DBP’li Viranşehir, Bozova ve Halfeti belediyelerinde de kaymakamlar ilçe belediyelerin hizmetini durma noktasına getirdi.

- Zozan Tolhildan, Eylem Dağlı iki asi yürek, direnişçi kadın belki fiziki aramızda bulunmuyorlar. Fakat sergiledikleri direniş ile hem kendi köylerinde hem Colemerg’de hem de Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde büyük bir etki yarattı.

- Bab kenti tarihten bu yana, Suriye'nin büyük şehirleri ile Irak'ın Musul, Bağdat gibi batı şehirleri arasındaki ticaret yollarının birbirine bağlayan son derece stratejik bir güzergah üzerinde ve kilit bir nokta konumunda. Mahir Yılmazkaya’nın yazı dizisinin ilk bölümü