Gundikê Melê'ye giriş çıkışlar kapatıldı

Şırnak'a 15 kilometre mesafedeki Gundikê Melê beldesi giriş ve çıkışları askerlerce kapatıldı. Beldedeki askeri karakoldan çok sayıda korucu kent merkezindeki operasyonlara götürülürken, belde kırsalında da yoğun askeri hareketlilik yaşanıyor.

Şırnak'ta iki gün önce ilan edilen "sokağa çıkma yasağı"nın ardından Şırnak merkeze 15 kilometre mesafedeki Gundikê Melê beldesine giriş-çıkışlar Milli Jandarma Karakol Komutanlığı tarafından kapatıldı. Beldeye gelmek isteyen halka ait araçlar belde girişinde Milli Karakol Komutanlığı tarafından kurulan kontrol noktalarından geri çevrildi. Beldenin Uludere’ye giden karayolunda kurulan kontrol noktasında ise beldeden çıkmak isteyenlere "neden çıkıldığına dair gerekçe" istendiği, gerekçe sunamayanların çıkışına izin verilmediği öğrenildi.

Giriş-çıkışların engellendiği sırada Şırnak merkezde başlatılan saldırılara katılmak üzere Milli Karakolu’na getirilen korucular, minibüsler ile kente gönderildi. Askeri malzeme taşıyan pikapların ve zırhlı araçların hareketliliği de devam ediyor.

Yine belde ile Şırnak kent merkezi arasındaki arazideki bazı tepelere asker konuşlandırıldığı, beldenin kuzeyindeki Ermeni Dağı, Serê Sor, Girê Mera ile beldenin güneyindeki Girê Benîstî, Girê Hurê ve Bûra Reş bölgelerinde korucuların da katıldığı askeri hareketliliğin yaşandığı bildirildi.