Güney halkı: Türk devleti Musul’da kalıcı işgal peşinde

Güney Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Irak’a işgaline derhal son vermesini istedi. Güneyliler, Türk devletinin Musul operasyonuna katılmak istemesinin de işgal amacı taşıdığına dikkati çekti.

Türk devletinin Irak ve Güney Kürdistan’daki varlığının tümüyle işgal niteliğinde olduğunu söyleyen Abdulhalik Abdullah isimli Güney Kürdistanlı, Erdoğan ve AKP hükümetinin DAİŞ’e destek verdiğine işaret etti. “Rojava Devrimi'nin başından beri Kürt halkına karşı DAİŞ’e destek veren Türk devleti şimdi gelmiş, 'ben Güney Kürdistan’da Kürtlere yardım edeceğim' diyor. Bunun hiçbir inandırıcı yanı yoktur" diyen Abdullah, Türkiye’nin Suriye ve Irak'taki varlığının açık bir işgal durumu olduğunu söyledi.
Abdullah, “AKP’nin siyaseti tüm Kürdistan parçalarında Kürtleri öldürmeye yöneliktir. Kuze2yde Kürtleri öldüren, tutuklayıp zindana tıkayan, faşizm uygulayan bu sistem tüm Kürtlere de aynı şeyi yapmak istiyor" dedi.

'TÜRK DEVLETİ MUSUL’U TOPRAKLARINA KATMAK İSTİYOR'

Türk devletinin Musul operasyonuna ısrarla katılmak istemesinin eski bir Osmanlı hastalığı olduğuna vurgu yapan Eyüp Kakeyi de, “Dolayısıyla Başika’ya gelişi, Musul halkını özgürleştirmekle uzaktan yakından alakalı değildir. Türk devleti Musul’u kendisine ait görüyor. O açıdan biz Kürtler kensinlikle bu askerin Kürdistan ve Irak topraklarında kalmasını istemiyoruz. Onu işgalci olarak görüyoruz" diye konuştu.

‘GERİLLANIN OPERASYONA KATILMASINI İSTİYORUZ’

PKK’nin Musul operasyonuna katılması gerektiğine dair görüşlerini paylaşan Yusuf Nasih ise, Güney Kürdistan halkının çoğunluğunun gerillanın bu operasyonda yer almasını istediğini belirtti.
Nasih, Türk devletinin en büyük derdinin gerillanın bu operasyona katılmasını engellemek olduğunu ifade ederek, “Dilerim, tüm Kürt siyaseti gerillanın DAİŞ karşısındaki mücadelede şimdiye kadar oynadığı rolü görür ve ona göre yaklaşır" diye ekledi.
Nasih, “Kürdistan topraklarını daha da parçalama ve sömürge altına almaya dönüktür. Türk devletinin Musul operasyonuna katılmak istemesindeki tek amacı budur" ifadesini kullandı.
 

...