Güney Kürdistan Gazeteciler Sendikası da Elî’nin katledilmesini kınadı

Güney Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası RoJNews muhabiri Vedat Hisên Elî’nin katledilmesini kınadı.

Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası Gazeteci Haklarını Koruma ve Basın Özgürlüğü Komisyonu, dün Duhok’ta kaçırılıp işkence edilerek katledilen RojNews muhabiri Vedat Hisên Elî’ye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

“Bir süredir DAİŞ çetelerine karşı verilen savaşı aktaran gazeteciler bazı engellerle karşılaşıyordu.13 Ağustos günü, RojNews Haber Ajans çalışanı gazeteci Vedat Hisên Elî’nin Duhok kentinde terörist bir saldırıya uğradığı haberi geldi. Gazeteci Vedat Hisên Elî’nin uğradığı bu terör saldırısı gazeteciler ailesinin yaralarını bir kez daha kanattı’’denilen açıklamada, bu saldırıların Kürdistanlı gazetecilerin haklarının ve özgürlüklerinin doğrudan çiğnendiğini gösterdiği belirtildi.

Açıklama devam şunlar belirtildi: “Kürdistan Bölgesi Gazeteciler Sendikası ve Gazeteci Haklarını Koruma ve Basın Özgürlüğü Komisyonu olarak Kürdistan Bölge Hükümeti'nden, İçişleri Bakanlığı'ndan, polis ve asayiş güçleriden olayın en kısa sürede aydınlatılmasını ve suçluların ortaya çıkarılıp adalete teslim edilmesini istiyoruz.”