Güneyli gençler: Gazeteciler şahsında gerçekler öldürülüyor

Rojnews muhabiri Vedat Hisên Ali’nin katledilmesine tepki gösteren Güney Kürdistanlı gençlerden; “Vedat’ı katledenler, gerçeklerin açığa çıkmasından korkanlardır” dedi.

Güney Kürdistan'da gazeteci cinayetlerinin son yıllarda giderek arttığına dikkat çeken Komal Serhat, “Vedat Hisên’in katillerinin ortaya çıkması bu tür cinayetlerin bir kez daha yaşanmaması için de son derece önemlidir” dedi.

Serhat, bu cinayetler aydınlanmazsa Güney Kürdistan'ın giderek anti demokratik bir sisteme mahkum olacağı uyarısı yaparak, “bunun olmaması için de tüm gençlerin, yaşananlara karşı daha fazla duyarlı olması ve hak ve özgürlüklerin hakim olması için her türlü anti demokratik uygulamaya karşı örgütlenmesi gerekir. Eğer gazeteciler susturulursa gerçekler susar ve yalanlar hakim olur” dedi. 

KATLEDİLEN GERÇEKLERDİR

Rebin Nuri de, “Vedat’ı katledenleri lanetliyorum. Gazeteciler bizim gerçek ve tarafsız bilgi almamız için canlarını ortaya koyuyorlar. Rojnews kurulduğu günden bugüne gerçek gazetecilik alanında önemli bir çalışma yürüttü. Belli ki birileri bundan korktuğu için susturmak istiyorlar”  şeklinde konuştu.

Gazetecileri katletmenin ahlaksızca bir durum olduğuna, gazeteciler şahsında gerçeğin de öldürülmeye çalışıldığına dikkat çeken, Şiyar Çemçemal ise; “ toplumu sindirmek, teslim almak, krizin her yere hakim olmasını istiyorlar. Bunun için de gazetecileri hedefliyorlar. Çünkü onları susturmadan istediklerini yapamayacaklarını biliyorlar. Bu cinayet, Duhok Asayişi’nin sorumluluğundadır. Onun için mutlaka faillerinin kim olduğunu, Vedat’ı vurmakla neyi amaçladıklarını açığa çıkarmalıdır. Güney Kürdistan halkı olarak beklentimiz budur” dedi. 

 

...