GÖRÜNTÜLÜ

Halepçe şehitleri Kerkük Üniversitesi'nde anıldı

Kerkük Üniversitesi öğrencileri, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenledi.

Halepçe Katliamı'nın 28. yıl dönümü vesilesiyle Kerkük Üniversitesi öğrencileri tarafından üniversite kampüsünde bir anma gerçekleştirildi. 
Anmada Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Ümran Kerkük ve öğrenci temsilcilerinden Rebas Hesen, birer konuşma yaptılar. Katliamı lanetleyen konuşmacılar, benzer katliamların yaşanmaması için bölgede yaşayan tüm etnik yapıların ortak mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

'HALKLAR EŞİT VE KARDEŞÇE YAŞAYABİLİR'

Hesen, "Halepçe Katliamı faşist iktidarcılar tarafından gerçekleştirildi. Maalesef Halepçe ne ilkti ne de son. Diktatörler de Saddam’la son bulmadılar. Bugün Kürdistan’ın ve bölgemizin neredeyse her tarafında bu faşist iktidar sevdalıları tarafından katliamlar yapılıyor. Halkımıza dönük geliştirilen Kobanê, Cizre, Sur, Şengal katliamları da işte bu faşistlerin kirli amaçları uğruna geliştirilen katliamlardır. Oysa bu faşist diktatör sevdalıları olmadığında halklar eşitçe kardeşçe bir arada yaşayabilecekler. Ama bunun sağlanması için Kürt, Arap, Türkmen, Asuri; herkesin ortak mücadelesi geliştirmesi gerekir.” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra üniversite öğrencileri Halepçe Katliamı'nı dile getiren Kürtçe, Arapça, Türkmence şiirler okudu. 
Anma etkinliğinden sonra ajansımıza konuşan öğrenciler, Kürdistan’da yeni katliamların yaşanmaması için herkesi zalimlere, halkları iktidarları için çatıştıran iktidar sahiplerine karşı ortak mücadeleye çağırdı.
 

...