Haşdi Şabî: Erdoğan askeri ölümleri gizlemek için bize saldırıyor

Haşdi Şabi Kerkük Güney Güçleri Sözcüsü Hacı İmad Ali, ”Erdoğan iç siyasetinde her gün kaybettiği için ölen askerlerinin gizlemek için Irak’a saldırmaktadır. Asıl Erdoğan mezhepleri katleder” dedi.

Erdoğan’ın “Haşdi Şabi Telafer ve Musul’da Sünnileri öldürecek’ sözlerine Haşdi Şabi Kerkük Güçleri Sözcüsü Hacı İmad Ali sert yanıt verdi.

Rojnews’e konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Haşdi Şabi Kerkük Güney Güçleri Sözcüsü Hacı İmad Ali, “Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Heşd El Şebî’ye ilişkin söylemleri doğru değildir. Erdoğan’ın söylemlerini kabul etmiyoruz. Erdoğan kendi içerisindeki yenilgi ve kırılmasını gizliyor ve Irak’ın kutsal topraklarına saldırıyor. Biz Irak topraklarındaki yurttaşların yaşamlarını korumaya çalışan bir gücüz. Bizim açımızdan bu yurttaşların Kürt olması, Sünni ya da Şii Arap olması önemli değil. Bizim görevimiz savunmaktır ve biz de bu görevimizi yerine getiriyoruz. Erdoğan Sünni mezhebindeki yurttaşlara baskı yapıldığını söylüyor fakat bu söylemler gerçeklikten uzaktır. Erdoğan bu söylemleri Irak içerisindeki karışıklıkları derinleştirmek ve fitne ateşini gürleştirmek için kullanıyor” dedi. 

Ülkesinde hergün asker ölümleri yaşanıyor ve bunları Türkiye halkından gizlemek için Irak topraklarına saldırıdığını söyleyen Hacı İmad Ali,şunları dile getirdi: “Erdoğan’ın önce Türkiye’nin kendi içerisindeki sorunları çözsün. Eğer Erdoğan doğruyu söylüyorsa o zaman ilk önce kendi içindeki sorunları çözmeli. Ülkesinde her gün onlarca asker öldürülüyor. Bu yenilgi ve kırılmanın üstünü örtmek için Irak’ın kutsal topraklarına saldırıyor. Kendi ülkesindeki vatandaşlarının haklarını dahi veremiyor, Sünni mezhebindeki yurttaşlarınkini nasıl verecek? Ülkemize saygı gösteren her ülkeye biz de saygı gösteririz. Bu nedenle Türkiye ve Erdoğan’ın bu söylemlerini ve ifadelerini kabul etmiyoruz. Erdoğan bu söylemleri ve herkese dil uzatmasıyla hiçbir sonuç elde edemeyecektir.”