YENİLENDİ

Hesekê’de 11 rejim askeri daha öldürüldü

Hesekê’de yaşanan çatışmalarda 11 rejim askeri daha öldürüldü. Rejim güçleri ise sivillerin bulunduğu mahallelere havanlarla saldırdı.

Hesekê rejim güçlerinin saldırıları ile başlayan çatışmalar şiddetlenerek sürerken, dün Neşwa Şerqî’nin doğusu, Xweran mahallesi, Merio Akaryakıt Tesisleri, kent çarşısındaki Filistin sokağı ile İhsan Beğdi Hastanesi çevresinde şiddetli çatışmalar meydana geldi.

Yine rejim güçlerinin askeri karargahının bulunduğu kentin 10 km doğusundaki Kewkeb bölgesinde ağır silahların yoğun bir şekilde kullanıldığı çatışmalar yaşandı. 

YPG kaynaklarının verdiği bilgilere göre, dün kentin merkezinde yüksek binalarda konuşlandırılan 2 keskin nişancısı ile Îsam Bexdê Hastanesi civarindaki çatışmalarda 5 rejim askeri öldürüldü.

Neşwa Rojhilat mahallesinde bir rejim askeri öldürüldü, bir rejim askeri de yaralandı.

Akşam saatlerinde ise rejim askerlerinin keskin nişancılarının yüksek binalara yerleştirmek isterken çıkan çatışmalarda 3 keskin nişancısı öldürüldü.

MAHALLELERE HAVAN SALDIRISI

Bu arada, Suriye Baas rejim güçlerii, Hesekê’deki sivillerin olduğu mahalllere havanlarla saldırdı. Miftî, Ezîziyê, Salihiyê ve Mesakin mahallelerinin hedef alındığı saldırılar sonucunda bir kadın ağır yaralandı.