Hesekê’de’de çatışma: 14 rejim askeri öldürüldü

Hesekê’de Baas rejim askerleri ve Asayiş Güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 14 rejim askeri öldürüldü, 2 Asayiş üyesi yaşamını yitirdi.

Hesekê’de dün Baas rejim güçlerinin çarşı merkezindeki Asayiş güçlerinin kontrol merkezine saldırması üzerine başlayan çatışmalar gece saatlerine kadar devam etti. Çatışmalarda 14 rejim askeri öldürülürken biri yüksek rütbeli olmak üzere 8 asker yaralandı.

Çatışmaların bölgedeki kanaat önderlerinin çabaları ile saat 21:00’de sona erdiği fakat bazı noktalarda devam ettiği bildirildi.

2 ASAYIŞ ÜYESİ YAŞAMINI YİTİRİD, 8 SİVİL YARALANDI

Dünkü çatışmalar esnasında Neşwa Şerqî mahallesindeki sivillere saldıran rejim askerleri, aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 8 sivil yaraladı. Sivillerin can güvenliğini korumak isteyen 2 Asayiş üyesi de yaşamını yitirdi.

Asayiş güçlerinin saldırılara karşılık vermesi üzerine Kaziya Merşo’da başlayarak merkezi çarşıya kadar olan bölgede ve Şerîa kavşağı ile Neşwa Şerqî mahallesi arasındaki bölgede çatışmalar yayılmaya başladı. Neşwa Şerqî mahallesi ve merkezi çarşıda mahsur kalan sivilleri kurtardı.

Hesekê Asayiş Güçleri, çatışmaların olduğu alanlardan uzak durmaları ve duyarlı hareket etmeleri çağrısında bulundu.