Hesekê’de önemli noktalar rejim güçlerinden temizlendi

Hesekê’de YPG/YPJ savaşçıları ile Asayiş güçleri bir çok önemli noktayı rejim güçlerinden temizledi.

Çatışma bölgesinden alınan bilgilere göre, Panorama Kavşağı’na doğru ilerleyen YPG/YPJ savaşçıları ve Asayiş güçleri kavşağı tümüyle kontrole aldı. Kavşağın güneyinde bulunan

Stkopê Akaryakıt Merkezi de rejim güçlerinden temizledi. Burada yaşanan çatışmalarda 21 rejim askeri ve çetesi öldürüldü.

Xwêran mahallesi mezarlığı çevresinden 500 metre daha ilerleme kaydeden YPG/YPJ savaşçıları ve Asayiş güçleri, burada 3 rejim askeri ve çetesini öldürdü, 6’sını da yaraladı ve 2 cenaze ele geçirildi. Yaşanan çatışmalarda 2 YPG savaşçısı hafif yaralandı.

Yine çatışmalarda rejim güçlerine ait bir bina alev aldı ve binada 6 rejim askeri ve çetesi öldürüldü ve sayısı netleştirilemeyen rejim askeri ve çetesi yaralandı. Çatışmaların sonucunda Asayiş güçleri rejime ait bir binayı ele geçirdi ve bir Asayiş üyesi hafif yaralandı.

Neşwa Rojhilat mahallesinde de YPG/YPJ savaşçıları ve Asayiş güçleri, rejime ait 9 yüksek bina tamamen rejim askerleri ve çetelerinden temizlendi. Burada yaşanan çatışmalardaki ölü ve yaralı sayısı hakkında net bir bilgi elde edilemedi.

Kentteki çatışmalar devam ediyor.