Hesekê’de rejim saldırılarında 8 sivil yaralandı

Rejim ve ona bağlı çetelerin Hesekê’deki provokatif saldırılarında aralarında kadın ve çocuklarının da bulunduğu 8 kişi yaralandı.

Dün saat 12.50 dolaylarında rejim ve paramiliter güçlerinin Hesekê’de sivil halka ve Asayiş güçlerine yönelik provokatif saldırıları saat 21.00’a kadar yoğun bir şekilde devam etti. 

Rejim güçlerinin sivilleri hedef alan saldırısında 2’si çocuk, kadınların da aralarında bulunduğu 8 kişi yaralandı. Wetenî hastanesinde tedavi gören yaralılardan Samî Yasîn Mihêdî (10) isimli çocuğun durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Olayla ilgili konuşan Samî Yasîn Mihêdî babası, Neşwa Şerqiye mahallesinde Şerîa kavşağı yakınlarında bulunan evlerinin önünde 2 çocuğuyla birlikte bekledikleri sırada oğlunun kanlar içinde kaldığını dile getirdi. Oğlunun başından mermi alarak yere düştüğünü belirten baba, doktorların oğlunun karnas mermisiyle yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu söylediklerini belirtti.

Yaralanan sivillerin isimleri şu şekilde: Xiklûd Ezîz (35), Telal El-Elî (45) Neşwa Şerqî mahallesinde yaralandılar. Remezan Ehemed (35), Comerd Xelef (16), Fadî Ebûd (34), Xalid Ebdulfetah Salih (12) kent çarşısında yaralandılar ve Şadî Elî Qedûr Neşwa mahallesinde yaralandı.