Hesekê’deki çatışmalar sürüyor

Rojava’nın Hesekê kentinde rejim güçlerinin Asayiş güçlerinin kontrol merkezine düzenlediği saldırı ardından başlayan çatışmalar sürüyor. Asayiş güçleri kent çarşısında mahsur kalan sivilleri kurtardı.

Bugün saat 12.50 dolaylarında Baas rejim güçlerinin Hesekê çarşı merkezindeki Asayiş güçlerinin kontrol merkezine saldırısı ile başlayan çatışmalar sürüyor. Çarşı merkezinde başlayan çatışmalar kısa sürede Merşo akaryakıt tesislerini de içine alan geniş bir alana yayıldı.

Bölgede çatışmaların bazı yerlerde seyrekleştiği ve bazı yerlerde tüm şiddetiyle halen devam ettiği belirtildi.

SİVİLLER ASAYİŞ GÜÇLERİNİN BULUNDUĞU ALANLARA SIĞINIYOR

Diğer taraftan ise rejim güçlerinin kontrolündeki Neşwa Şerqî mahallesindeki siviller Asayiş güçlerinin bulunduğu alanlara sığınıyor.

Neşwa Şerqî’deki sivillerin güvenliğini sağlayan Rojava Asayiş üyesi Diyar Bekir, rejim güçlerinin sivilleri hedef aldığını ve bazı sivillerin hafif bir şekilde yaralandığını belirtti. Bekir, rejim güçlerine bağlı keskin nişancıların çatılara ve yüksek binalara çıkarak sivilleri hedef aldığını kaydetti.

Bir diğer Asayiş üyesi Ehmed Hesen, provokatif saldırılarla rejim ve paramiliter güçlerinin Hesekê’de halklar arasında karışıklık çıkarmak istediğini belirterek, bölgeni huzur ve güvenliğini bozacak yaklaşımlara pirim vermeyeceklerini ifade etti.

Diğer yandan Asayiş güçleri kent çarşısında ve rejim güçlerinin bulunduğu semtlerde mahsur kalan sivil ve öğrencileri kurtararak güvenli bölgelere sevk etti.