HPG: 8 asker öldürüldü

HPG/ YJA Star gerillalarının eylemleri devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 8 asker öldürdü. Göreve giden bir gerilla ise yaşamını yitirdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 15 Ekim günü saat 11.30’da gerilla güçlerinin, Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şehit Hozan tepesine doğru hareket halinde olan askerlere yönelik 2 ayrı koldan etkili bir eylem gerçekleştirdiğini, bu eylemde 6 asker öldürüldüğünü bildirdi. HPG, eylemden sonra Türk ordusunun alanı obüs ve havanlarla bombaladığını kaydetti.

14 Ekim günü saat 18.30’da gerillaların, Hakkari’nin Çukurca ilçesi girişinde bulunan ve özel harekatçıların bulunduğu nizamiyeye sızma eylemi gerçekleştirdiğini vurgulayan HPG, yakın mesafeden ferdi silahlar ve el bombaları ile yapılan eylemde asker kayıpları olduğunu ancak sayısı tam olarak netleştirilemediğini ifade etti.

HPG açıklamasında “15 Ekim günü saat 13.00’te YJA Star güçlerimiz orta otomatik silahlarla Çukurca ilçesine bağlı Gırê karakoluna yönelik eylem gerçekleştirmiş, burada 1 asker öldürülmüştür” denildi.

15 Ekim günü saat 11.30’da bir zırhlı araç, bir kepçe ve bir grup asker Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Tepê Çete karakolundan indikleri esnada YJA Star güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

HPG, 14 Ekim günü saat 20.00’de TC ordusunun Van’ın Başkale ilçesine bağlı Aşkita, Karabilya, Karaxpula, Dêr ve Govıkê köylerinde bir operasyon başlattığını, bu operasyon 15 Ekim günü öğlen saatlerinde sonuçsuz geri çekildiğini ifade etti.

HPG, “11 Ekim günü TC ordusunun Şırnak’ın Şehriban alanında başlattığı operasyon üç gün sonra 14 Ekim günü geri çekilmiştir. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara da yer verildi:

“11 Ekim günü TC ordusu Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Uranıs alanında bir operasyon başlatmıştı. 11 - 15 Ekim günleri arasında savaş uçakları, kobra helikopterler ve obüslerle alan bombalanmış, bombardımanlar sonrası alana indirmeler yapmışlardır. 14 Ekim günü saat 08.00’de Gerilla Güçlerimiz, bir operasyon birliğini hedef almış, burada 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Operasyon halen devam etmektedir.

Eylül ayında Zagros alanında gittiği bir görev esnasında Nupelda Goyi(Eylem Kaya) yoldaşımız şehit düşmüştür. “

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Nupelda Goyi
Adı Soyadı: Eylem Kaya
Doğum Yeri: Duhok
Anne - Baba Adı: Fatma - Muhammed
Şahadet Tarihi ve Yeri: Eylül 2016 / Hakkari