HPG'den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG/YJA Star gerillalarının eylemleri devam ederken, Türk ordusunun operasyonları da sürüyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, “25 Ekim günü TC ordusu Şırnak’ın Uludere ilçesi alanında bulunan Deriyê Dawetiya alanında bir operasyon başlatmıştı. TC ordusu ile güçlerimiz arasında çatışmalar yer yer devam etmektedir. Yaşanan çatışmalarda 1 Gerillamız şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgisi daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Türk ordusu bu bölgede hareketliliğini arttırmaya çalışmaktadır” dedi.

22 Ekim günü saat 06.00’da gerillaların Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Turnuva karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirildiğini kaydeden HPG, “Eylem sonucunda yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra saat 08.00 - 08.30 arasında savaş uçakları Poşveng, Değirmendere ve Yenisöğüt köyleri alanını bombalamıştır. Saat 11.00’de ise Kobra tipi helikopterler aynı alanları yoğun bir şekilde vurmuştur. Yapılan bombardımanlardan sonra alana asker indirmesi yapılmıştır. 23 Ekim günü öğlen saatlerinde savaş uçakları tekrardan Poşveng, Değirmendere, Yenisöğüt, Tornuva, Ortinik, Mamkirek, Merxo ve  Şoşveng köyleri çevresi ve kırsal araziyi bombalamıştır. Yaşanan çatışma ve saldırılardan sonra bir grup gerillamız ile bağlantımız kopmuştur. Çatışma detayları hakkında bilgiler ulaştıkça kamuoyuna açıklanacaktır” diye belirtti.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi:

“22 Ekim günü Ovacık ilçesine bağlı Bilgeç, Cennet Boğazı ve Balikan sırtlarında TC ordusu indirmeler gerçekleştirerek alanda pusulamalar yapmaktadır.

20 Ekim günü Batman’ın Sason alanına bağlı Helqit mıntıkasında güçlerimiz arazide konumlanan bir askeri birliğe yönelik sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden güçlerimiz ferdi silahlarla askerleri vurmuştur. Bu eylemde netleştirilen 1 asker öldürülmüştür. Burada ölü ve yaralı asker sayısı daha fazladır. Eylemden sonra Skorsky helikopter ölü ve yaralıları 2 defa alandan kaldırmıştır. TC ordusu çok sayıda zırhlı araç ile Kozluk ve Sason alanında operasyon başlatmış ve operasyon 22 Ekim akşamı geri çekilmiştir.

24 Ekim günü saat 18.00’de güçlerimiz Şırnak’a bağlı Gabar dağı çevresindeki Mışarê alanında bulunan Museka karakoluna yönelik RPG-7 silahları ile eylem gerçekleştirmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

24 Ekim günü TC ordusu Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Akdağ alanında bir operasyon başlatmıştır.”