YENİLENDİ

HPG: Elazığ’daki fedai eylemde 105 polis öldürüldü, 155 polis ise yaralandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı. HPG, eylemi yapan gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı. HPG, eylemde 105 polisin öldüğü 155 polisin ise yaralandığını duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, dün Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik gerçekleştirilen eylemin sonuçlarını açıkladı.

HPG, eylemin Çekdar Mahir Serbest kod isimla Kamil (Kawa) Çelebi isimli gerilla tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ve Kürt halkına yönelik devlet terörüne dikkat HPG-BİM, gerilla güçlerinin bu saldırılara karşı eylemlerine devam ettiklerini belirtti.

HPG açıklamasında, ‘’Türk devleti ve AKP'nin başta İmralı politikası olmak üzere tüm Kürdistan’da uyguladığı yeni saldırı politikalarına ve Lice’de görüldüğü gibi Kürdistan’da geliştirilen yakma ve yıkma siyasetine karşı Gerilla güçlerimiz tarafından kapsamlı eylemler gerçekleştirilmiştir’’ denildi.

ŞEMDİNLİ’DE YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALAR ANISINA YAPILDI

HPG, dün Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına yönelik gerçekleştirilen eyleme ilişkin şu bilgileri verdi:

18 Ağustos günü 15 Ağustos Atılım Ruhunun yaşatılması temelinde Önder APO üzerinde sürdürülen ağırlaştırılmış tecrit'e karşı, Lice Şehitleri Azad Siser ve Çekdar Amed ve Zınarin Serhat yoldaşlar şahsında, Şemzinan da şehit düşen yoldaşlarımız anısına Elazığ İl Emniyet binasına yönelik Çekdar Mahir Serbest arkadaşımız fedai bir eylem gerçekleştirmiştir.

EMNİYET BİNASINDA 300-350 POLİS BULUNMAKTAYDI

Kürdistan’da devlet tarafından sürdürülen kirli savaşın yürütülmesinde büyük rolü olan bu Emniyet binasında, 300-350 Polis bulunmaktadır. Başbakanlığa bağlı özel istihbaratçılarında hazırlandığı bu merkezde 100'lerce askeri amaçlı kullanılan sivil araçta bulunmaktadır. Emniyet binası çevresi ise Polis görevini yürüten emniyet mensuplarının ailelerine ayrıştırılan Lojmanlarla çevrilmiştir.

FEDAİ EYLEMDE EMNİYET BİNASI ÇÖKERTİLDİ

Sabah saat 09.10 da Emniyet binası avlusuna bomba yüklü araçla giriş yapan Çekdar arkadaşımız  büyük eylemini gerçekleştirerek Emniyet binasını çökertmiştir. Eylem sonucunda 140'ı Emniyete ait sivil araç, 6 Zırhlı araç ve 12 polis otobüsü yanarak patlamıştır. 5 Katlı Emniyet binasının ön kısmı büyük oranda yıkılırken, binanın diğer kısımları da önemli oranda tahrip olmuştur.

105 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ, 155 POLİS YARALANDI

Eylem sonucunda, alınan bilgilere göre Başbakanlığa bağlı 40'ın üzerinde istihbaratçının da içinde bulunduğu 105 polis ölürken, 155 polis yaralanmıştır. Yine polis ailelerinden olan ve emniyet içeresinde bulunan sivillerinde yaralandığı bilgisine ulaşılmıştır. 

Fedai eylemi gerçekleştiren ve dönemin hassasiyetini büyük bir bilinçle fark ederek harekete geçen şehit arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Çekdar Mahir Serbest

Adı Soyadı: Kamil(Kawa) Çelebi
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Cemile - Mecit
Şahadet Tarihi ve Yeri: 18 Ağustos 2016 / Elazığ