HPG gerillaları Arıtürk ve Çakıcı son yolculuğuna uğurlandı

Kerboran’ın kırsal alanında 2 Mart günü yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren HPG gerillaları Halil Arıtürk (Bedran Koçer) ve Mehmet Akif Çakıcı (Cahît Sason) Batman’da son yolculuğuna uğurlandı.

Kerboran’ın (Dargeçit) kırsal alanında 2 Mart günü yapılan bombardıman sonucu yaşamını yitiren HPG gerillaları Halil Arıtürk (Bedran Koçer) ve Mehmet Akif Çakıcı (Cahît Sason) Batman’da düzenlenen görkemli törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı 2 Mart günü Xelîla, Gizrê, Hedilê ve İvan köylerinde başlatılan operasyon ardından yapılan bombardıman sonucunda yaşamını yitiren HPG gerillaları Halil Arıtürk (Bedran Koçer) ve Mehmet Akif Çakıcı (Cahît Sason) cenazeleri aileleri ve MEYA-DER yöneticileri tarafından Mardin Devlet Hastanesi’nden teslim alındıktan sonra Batman’a getirildi. Cenazeler ambulansı Batman girişinde bulunan Bardakçılar Tesis’inde binlerce kişi tarafından “Şehît namirin” sloganı ile karşılandıktan sonra yüzlerce araçtan oluşan konvoy cenazelerin defin edileceği Asri Mezarlığına doğru yola çıktı.
 
Bağlar, Beşevler, 19 Mayıs ve Yeşiltepe mahallelerinin ara sokaklarında devam eden cenaze konvoyu binlerce kişi tarafından karşılandı. Konvoyun Demiryolu'na ulaşmasıyla birlikte sayısı binleri bulan kitle burada HPG gerillalarının cenazeleri omuzlayarak, mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşte HPG gerillalarına ait posterler taşınırken, kitle ise devam eden saldırılara tepki yağdırdı. Kitle sık sık “Ey şehît xwîna we li erdê namîne”, “Şehît namirin”, “İntikam YPG/PKK”, “Katil devlet hesap verecek” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atarak, Batman Cezaevinin önüne yetişmesiyle “Bijî berxwedana zîndanan” sloganı ile tutsakları selamladı.
 
Direniş ruhuyla devam eden yürüyüşe 7’den 70’e insanlar katılırken, mezarlıkta yürüyüş son buldu. Burada yerine getirilen dini vecibeler ardından görkemli bir tören düzenlendi. “Ey Raqîp” marşı eşliğinde gerçekleştiren törende ailelerin duygusal anlarına neden oldu.
 
Tören’de konuşan MEYA-DER Batman Şubesi Eşbaşkanı Şükrü Baytar, Batman özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin şehrine döndüğünü belirterek, “Heval Bedran 22 yıl ve heval Cahit 15 yıldır Kürdistan dağlarında Kürt halkının özgürlüğü için direndiler. Özgürlük için yastıkları taş, döşekleri toprak ve yorganları ise göktü. Verdikleri emek, mücadele verdikleri ve bu halk için ışık tutanlar olduğu için saygı ile önlerinde eğiliyoruz” diye konuştu. Direniş ve mücadelelerini yükseltmeden hiçbir yolları olmadığını ifade eden Baytar, tek yapacakları direniş ve mücadeleyi büyütmek olduğunu dile getirdi.
 
Baytar’ın konuşması ardından HPG gerillası Arıtürk’ün annesi Habibe Arıtürk oğlu tüm Kürt halkının oğlu olduğu söylerken, HPG gerillası Çakıcı’nın babası Enver Çakıcı ise, tüm Kürt halkına baş sağlığı dileyerek, “Bu şehit benim değildir bütün Kürt halkınındır” dedi.
 
Konuşmaların ardından halk tabutları omuzlayarak, toprağa verileceği mezarlara getirildi. Toprağa verme işlemi ardından tören sona erdi.
 
Taziyeler Bayındırlık mahallesinde bulunan Feqiyê Teyran Taziye Evi’nde kabul edilecek.