HPG gerillası Alişer'in taziyesi kitlesel ziyaret edildi

Urfa'nın Halfeti ilçesinde bulunan aile evinde taziyesi kabul edilen HPG gerillası Ahmet Can'ın (Alişer Fırat) taziyesi kitlesel olarak ziyaret edildi.

Hakkari Oremar bölgesinde 19-22 Ekim tarihleri arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Ahmet Can'ın (Alişer Fırat) Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Kantarma mahallesinde bulunan aile evinde kabul edilen taziyesi kapsamında Can ailesi ziyaret edildi. Taziye ziyaretine MEYA-DER Urfa Şube yöneticileri, Barış Anneleri, HDP ve DBP Halfeti ilçe yöneticileri, Halfeti Belediyesi eş başlamaları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Taziyede ilk olarak Kürt Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından taziye ziyareti kapsamında Kürt halkının ve özgürlük mücadelesine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı konuşmalar gerçekleştirildi.

Burada konuşan MEYA-DER Urfa Şube Eş Başkanı Halil Çay, yaşamını Kürt Özgürlük Mücadelesinde yitirenlerin Kürt halkının değerleri olduğunu ve bu uğurda kendilerinin de verilen mücadeleyi yaşamını yitirenlere layık olacak şekilde yürüteceklerini dile getirildi. HPG gerillası Alişer Fırat'ın sadece Can ailesinin şehidi olmadığını söylen Çay, Alişer Fırat'ın Kürdistan ve tüm Kürt hakkının şehidi olduğunu vurguladı.

Ziyaret yapılan konuşmaların ardından Can ailesine dilenen başsağlığı dilekleri ile son buldu.

...