HPG gerillası Coşkun toprağa verdi

Amed'de çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Barış Coşkun binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Amed'in Lice, Hazro, Kulp ilçelerinde 18- 30 tarihleri arasında askerler ile HPG gerillaları arasında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren Barış Coşkun'un (Zınar Fırat) cenazesi DNA sonuçlarının eşleşmesinin ardından dün Amed Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alındı.  Urfa girişinde konvoy ile karşılanan cenaze Suruç Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Sabah saatlerinde HDP Milletvekili Dilek Öcalan'ında aralarında bulunduğu binlerce kişi, sarı, kırmızı ve yeşil bayrağa sarılı tabutu "Biji Serok Apo", "Şehid namirin" ve "Ey şehid xwina te erde namine" sloganları ile morgdan alarak törenin yapılacağı Qere mahallesine getirdi. Mahallenin girişinde omuzlara alınan cenaze, kitlesel yürüyüşle ve atılan sloganlar ile mahalle camisine getirildi. Dini vecibelerden sonra tekrar omuzlara alınan cenaze, mahalle mezarlığında defnedildi. 

Cenazenin defin edilmesinin ardından Coşkun'un annesi mezara kına tepsisi bırakırken "Çarxa Şoreşe" marşı ile saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan HDP milletvekili Dilek Öcalan, "Biz dedik barış, onlar dedi yok. Biz müzakere, onlar dedi yok. Siz ne istiyorsunuz bu halktan? Şunu bilin; bu halk bu güne kadar direndi, bundan sonrada direnecektir. Bu halk hiçbir zaman teslim olmadı. Büyük bir mücadele ile bu günlere geldi. Bu halkı katliamlar ve ölümler ile bitiremezsiniz. Bir an evvel bu yanlış yoldan dönün" dedi. 

Coşkun'un taziyesi aile evinde kabul ediliyor.