HPG gerillası Erdem son yolculuğuna uğurlandı

HPG gerillası Mervan Erdem'in cenazesi ailesi tarafından alınarak, "Şehîd Amed ve Şehîd Hêvîdar Şehitliği"nde defnedildi.

Amed'in Lice ilçesi Mehle mezrasında 30 Haziran'da yaşanan çatışmada yaşamını yitiren ve ailesi tarafından teşhis edilmesine rağmen korsanvari biçimde defnedilen HPG gerillası Mervan Erdem'in (Masîro) Lice kimsesizler mezarlığındaki cenazesi alındı. 

Cenaze Lice'nin Sîsê köyündeki "Şehîd Amed ve Şehîd Hêvîdar Şehitliği"ne getirildi. PKK bayrağına sarılı tabutu omuzlayan kitle, "Şehîd namirin", "Ey şehîd xwina te erdê namîne", "Riya şehîd riya me PKK partiya me" sloganları ve alkışlarla törenin düzenleneceği alana geldi. Törende konuşan MEYA-DER Amed Şubesi Eşbaşkanı Ayşe Dicle, Kürt halkının çocuklarına ve önderliğine sahip çıktığını vurgulayarak, cenazelere yapılan hakareti kabul etmeyeceklerini belirtti. Dicle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren tecride son verilip müzakerelere tekrar başlanması gerektiğini kaydederek, "Anneler çocuklarına sarılmalı, tabutlarına değil" dedi. 

Çocuğunun vahşice katledildiğini ifade eden anne İpek Erdem ise onun halkı için canını yola koyduğunu söyledi. Anne Erdem, "Bu haklı yolda hayatını kaybedenler ölmez. Kalplerde yeşerip yaşıyorlar. Çocuğumun mücadelesini sürdüreceğim" diye konuştu. 

Daha sonra HPG'li Erdem'in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Erdem için Bismil Şentepe Yasevi'nde taziyeler kabul edilecek.