HPG gerillası ve YPS savaşçısı toprağa verildi

HPG gerillası Osman Uğurlayan, YPS savaşçısı Yunus Aybek yapılan törenlerle toprağa verildi.

Dersim'in Munzur Vadisi'nde 9 Ağustos tarihinde savaş uçaklarının bombardımanında yaşamını yitiren HPGOsman Uğurlayan'ın (Brusk Amed) Malatya Adli Tıp Kurumu'ndaki (ATK) cenazesi ailesi tarafından teşhis edilerek, Amed'in Bismil ilçesine getirildi. Darloya Jor (Yukarı Darlı) Mahallesi'ne götürülen cenaze dini vecibeleri için Hz. Ali Camisi'ne götürüldü. Törene yüzlerce kişinin yanı sıra HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP, DBP, MEYADER yöneticileri de katıldı. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından omuzlanan cenaze, "Şehîd namirin", "Ey şehîd xwîna te li erde namîne" sloganları eşliğinde mezarlığa getirilerek toprağa verildi.

Törende konuşan MEYADER Amed Şube Eşbaşkanı Hasan Pençe, "Öncelikle ailenin ve Kürt halkının başı sağ olsun. Halkımız kendi toprakları üzerinde özgür ve eşit yaşamak istiyor. İnsanlarımız kölece bir yaşam değil özgür bir yaşam istiyor. Ancak bunun karşısında olanlar katliam ve vahşet uygulayanlar en faşizan saldırılarını sürdürüyorlar. Halkımız bu saldırılar karşısında elbette diz çökmeyecek ve boyun eğmeyecektir" diye belirti. 

Uğurlayan için mahalledeki camide taziyeler kabul ediliyor. 

AYBEK KURTALAN'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mardin'in Nusaybin ilçesinde 12 Ağustos'ta yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPS savaşçısı Yunus Aybek'in (Agit Koçer) cenazesi ailesi tarafından dün öğle saatlerinde Nusaybin Devlet Hastanesi'nden alınarak akşam saatlerinde Siirt'e getirildi. Kurtalan ilçe girişinde HDP ve DBP'li yöneticiler ile çok sayıda kişi tarafından karşılanan cenaze, akşam saatlerinde kent merkezindeki Zeviye Mezarlığı'na getirildi. Dini vecibelerin yerine getirilmesi ardından Aybek'in cenazesi defnedildi. 

Cenaze töreninin ardından Barış Mahallesi'nde kurulan taziyeye geçildi.