HPG'li Al sonsuzluğa uğurlandı

HPG'li Aydın Al, memleketi Urfa'nın Siverek ilçesinde sonsuzluğa uğurlandı. Törende konuşan Baba Al, oğlunun mücadelesini selamladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı İncesu mezrasında 1 Ağustos'ta yaşanan çatışmada yaşamını yitiren 5 HPG'liden Aydın Al (Savaş Piran), memleketi Urfa'nın Siverek ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Al'ın ailesi, arkadaşları, HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve yüzlerce kişi katıldı. 

Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan dün akşam saatlerinde ailesi ve yakınları tarafından alınan cenaze, Amed girişinde konvoy halinde karşılandı. Yine konvoy eşliğinde ilçeye getirilen cenaze, Nato Mezarlığı Morgu'na götürüldü. 

Sarı, kırmızı, yeşil bayrağa sarılı cenazeyi sabah saatlerinde kitlesel bir şekilde morgdan alan kitle, defnedecekleri yere getirdi. Cenaze, dini vecibelerden sonra "Şehîd namirin", "Ey Şehîd xwîna te li erdê namîne" sloganları eşliğinde NATO Mezarlığı'nda sonsuzluğa uğurlandı. 

'TOPRAĞI VE HALKI İÇİN GİTTİ'

Törende konuşma yapan Baba Muhammet Al, oğlunun mücadelesi önünde saygı ile eğildiğini söyledi. Kürt halkına başsağlığı dileyen Baba Al, "Aydın toprağı için, halkı için gitti. Hakkınızı helal edin" dedi.

Törenden sonra Fırat Mahallesi'nde bulunan Fırat Cami'nde taziye yemeği verildi. Aydın Al için taziyeler de aynı camide kabul edilecek.