HPG: Metîna’da üç işgalci cezalandırıldı, bir mevzi imha edildi

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Metîna bölgesinde işgalci Türk ordusuna yönelik gerillanın düzenlediği bir eylemde bir mevzinin tamamen imha edildiğini ve üç işgalcinin cezalandırıldığını bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi” çerçevesinde Metîna bölgesinde bir eylem düzenlendiğini belirtti.

Eylemin detayları şöyle verildi:

“2 Mart günü saat 16:00’da Qaşûra hattına bağlı Girê Ortê’de bulunan işgalciler YJA Star güçlerimiz tarafından ağır silahlarla vurulmuştur. İşgalcilere ait mevzinin hedeflendiği bu eylemde; 3 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve hedeflenen mevzi tamamen imha edilmiştir.”

Açıklamada işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarının devam ettiği de belirtilirken, şu ayrıntılar yer aldı:

“– 23 Şubat günü saat 14:00’da Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî alanı 3 kez ve 24 Şubat günü Zap bölgesine bağlı Kunîşka, Kela Bedewê, Karker ve Sîda alanları alanı 9 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 25 Şubat günü saat 14:00’da Metîna bölgesine bağlı Golka ile Zap bölgesine bağlı Çemço alanları savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır. 

– 26 Şubat günü Xakurkê’ye bağlı Girê Şehîd Şerîf, Metîna bölgesine bağlı Serê Metîna ile Zap bölgesine bağlı Şkefta Birîndara alanları savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

– 27 Şubat günü Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê 2 kez ve Zap bölgesine bağlı Saca alanı 1 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. 

– 28 Şubat günü Garê bölgesine bağlı Deriyê Hirçê 2 kez ve Metîna bölgesine bağlı Girê Ortê 3 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

– 1 ve 2 Mart tarihleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço ve Kunîşka alanları savaş uçaklarıyla 4 kez bombalanmıştır.

– 2 Mart günü 16:20 – 18:00 saatleri arasında Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ve ağır silahlarla 3 kez bombalanmıştır.”