HSM: 15 Ağustos Diriliş bayramı kutlu olsun!

HSM: Kürdistan özgürlük gerillası, Önder Apo'nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü için en aktif ve etkili pozisyonda olacak ve 33’üncü 15 Ağustos yılında halkımızın kendi sistemini inşasının ve Önder Apo’nun özgürlüğünün garantörü olacaktır.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü yaptığı yazılı açıklama ile kutladı. Komutanlık, “Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın 33’üncü yılını zafer ve özgürlük kararlılığımızla karşılıyor, başta bu dirilişin gelişmesinde en büyük emeğin sahibi olan Önder Apo olmak üzere, tüm halkımızın, zindandaki ve tüm mücadele sahalarındaki yoldaşlarımızın ve de dostlarımızın Diriliş Bayramı’nı kutluyoruz. Kürdistan’da başarı kazanan doğru-devrimci askeri çizginin kahraman komutanı Egîd yoldaşın şahsında, tüm mücadele şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz” dedi.

İLK KURŞUN KÜRT HALKININ TARİHİNDE DÖNÜM NOKTASIDIR

1984’te sömürgeciliğin zihniyetine, politikalarına ve askeri zor gücüne sıkılan ilk kurşun, Kürt halkının tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden HSM, “Sömürgecilikle hesaplaşma, kendi tarihiyle buluşma, varlığını savunma ve özgürleşme iradesi yaratılmıştır. Köleliğe, karanlığa, sindirilmişliğe sıkılan ilk kurşun, bir direniş çizgisi olarak Kürdistan coğrafyasında ve Kürtlerin olduğu her alanda yerleşmiştir. Sömürgeci egemenlik ve kölelik ruhundan kurtuluş günü olan 15 Ağustos, tıpkı zalim Dehaklardan hesap sorulan 21 Mart gibi ulus-devletlerin askeri işgalinden, şiddetinden, cinsiyetçi kültüründen, zulmünden hesap sormanın eylemi olmuştur. Öz irade ve öz güce dayalı olarak gerçekleştirilen bu tarihi özgürlük eylemi, ölüm sancısı çeken Kürt halkını yeniden var etmiş ve mücadele tarihinde Diriliş Bayramı olarak yer edinmiştir”  diye belirtti.

15 ATILIM RUHU HEP YAŞAYACAKTIR

“İlk kurşundan bu yana Kürdistan’ın her yerinde kök salan ve boy veren 15 Ağustos ruhu, tüm Kürtlerin yaşam duruşu olmuştur” denilen açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi: “15 Ağustos ruhu, Önder Apo ile doğru yoldaş olmanın, ölümsüz şehitlerimize bağlılığın, Kürt halkını zafere götürme kararlılığının amansız mücadele ruhudur. Bizi tam 32 yıldır tüm acılara, engellere, zorluklara ve saldırılara rağmen bugünlere getiren bu ruhtur.  Önder Apo çizgisine fedaice katılımın, yılmaz direnişçiliğin ve zafere yürüyen tarzın özü olan 15 Ağustos atılım ruhu, tek bir PKK militanı, tek bir Kürt kadını, genci, yaşlısı ve çocuğu var olduğu müddetçe hep yaşayacaktır. Bu özgürlük ruhunu Kürdistan topraklarından, Kürt toplumundan söküp atmak mümkün değildir. Önderlik gerçeği, PKK gerçeği ve yarattığı 15 Ağustos gerçeği, bugün milyonlara mal olmuş Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin direniş gerçeğine, Kürt kadınlarının özgürlük başkaldırısına, Kürt gençliğinin savunma mevzilerine dönüşmüştür.

15 Ağustos 1984 günü Kuzey Kürdistan’da gerçekleşen bu diriliş, Kürt toplumundaki tüm parçalılıkları bir yana itmiş, mezhepçilik, lehçecilik, parçacılık, bölgecilik ve aşiretçilik yaklaşımlarını ulusal-demokratik çizgide birleştirmiştir. 15 Ağustos’un bu görkemli, derinlikli çıkışı, Kürt halkının geleceğe dönük perspektifini ortaya koymuş ve Kürt halkının stratejisini güçlendirmiştir. Bu nedenle Kürt halkı bugün Ortadoğu’da büyük kazanımların sahibi olan önemli bir aktör durumundadır.

12 Eylül cunta sistemine karşı bir demokrasi mücadelesi olarak direnişi yükselten 15 Ağustos ruhu, vermiş olduğu amansız mücadeleyle bugün Kürdistan üzerindeki derin sömürgeciliği parçalanma noktasına getirdiği gibi, aynı zamanda faşizmin kurumsallaştırılmaya çalışıldığı Türkiye sisteminde de önemli gedikler açmış, 90 yıllık ordu vesayetinin Türkiye’de çökmesine neden olmuştur. 32 yıldır soluksuz bir şekilde geliştirilmiş olan bu direniş, bugün Ortadoğu’da da özgürlük ve demokrasi mücadelesi açısından çok önemli ürünler vermiştir. Hem düşünsel anlamda Ortadoğu’da bir aydınlanmanın sağlanması söz konusuyken, hem de DAİŞ, El Nusra ve tüm gerici güçlere karşı Kürdistan halkının ve bölge halklarının savunulmasında 15 Ağustos gerçekliğinin rolü belirgin bir şekilde açığa çıkmıştır.

ÖNDER APO’NUN FEDAİ ORDUSU OLAN HPG 33. 15 AĞUSTOS YILINA BÜYÜK BİR İNANÇ VE KARARLILIKLA GİRMEKTEDİR

Tüm bu kazanımların ortaya çıkmasında en büyük emeği gösteren, çözümlemeleriyle, açılımlarıyla her daim ülke barışının teminatı konumunda olan Önder Apo üzerinde bugün çok tehlikeli bir işkence sistemi yürürlüktedir. Bilinmeli ki, Önder Apo, ülke barışının teminatı olduğu gibi, aynı zamanda ülke savaşının da en büyük gerekçesi durumundadır. Türkiye’yi düze çıkaracak tek yolun Önder Apo’dan geçmekte olduğu gerçeği hiçbir zaman unutulmamalıdır. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin en büyük hedeflerinden birisinin Önder Apo olabileceği bilinmesine rağmen, Önder Apo’nun yaşamı konusunda halkımızın kaygılarını giderecek görüşmelerin yapılmaması, Kürdistan Özgürlük Gerillaları olarak bizlerin sabrını zorlamaktadır. İçinden geçmekte olduğumuz darbe mekaniğinin her bir dişlisi bilmeli ki, Önder Apo’nun fedai ordusu olan HPG, 33’üncü 15 Ağustos yılına çok daha büyük bir inanç, kararlılık, bağlılık ve aynı zamanda daha zengin bir deneyim, tecrübe ve tarihsel birikimle girmektedir. Dolayısıyla Kürdistan gerillasının yeni dönemdeki şekillenmesine de büyük komutan Egîd yoldaşın atılım ruhu kaynaklık edecek, HPG güçleri Kürdistan halkının savunmasını yüksek bir başarıyla gerçekleştirecektir. İçine girilen bu tarihsel aşamada da Kürdistan özgürlük gerillası, tartışılamaz bir biçimde Önder Apo'nun çizgisinde kararlıca duruşunu sergileyecek, Önder Apo'nun ve Kürdistan halkının özgürlüğü için olması gereken en aktif ve etkili pozisyonda olacak ve 33’üncü 15 Ağustos yılında halkımızın kendi sistemini inşasının ve Önder Apo’nun özgürlüğünün garantörü olacaktır. Bu amaçla 15 Ağustos Atılımı'nın 33’üncü yılında da nereden gelirse gelsin, Kürdistan halkına karşı gelişen tüm saldırılara yanıt olmaya devam edecektir.

Bu temelde tüm halkımızı, bu süreci “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” sürecine dönüştürmek için toplumsal mücadele platformlarında gücünü ortaya koymaya, yurtsever Kürdistan gençliğini tarihin bu önemli döneminde Egîdlerin fedai ordusuna katılmaya çağırıyor, bir kez daha tüm halkımızın Diriliş Bayramı'nı kutluyor, tüm yoldaşlarımıza 33’üncü 15 Ağustos yılında üstün başarılar diliyoruz.