‘Hükümetin uygulamaları Güney Kürdistan’da gazetecilerin ölümüne yol açıyor’

Güney Kürdistan Bölgesi Siyasi Tutsaklar Federasyonu ve İşkence ve İdamı Önleme Örgütü, Duhok’ta katledilen gazeteci Vedat Hisên’in katillerinin en kısa zamanda bulunmasını ve yargılanmasını talep etti.

Güney Kürdistan Bölgesi Siyasi Tutsaklar Federasyonu ile İşkence ve İdamı Önleme Örgütü (ORTE) Roj News muhabiri Vedat Hisên Eli’nin dün Dohuk’ta vahşi bir şekilde katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. 

Gazeteci Vedat Hisen Eli’nin bedenindeki izlerden işkence ile katledildiğinin açık olduğunun belirtildiği açıklamada, özgür düşünceye ve gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların her geçen gün arttığı kaydedildi. ORTE açıklamasında; ”Kürdistan Bölgesi iktidarının uygulamaları yüzünden gazeteciler ve aktivistler mezara giriyor. Kürdistan Bölgesi Siyasi Tutsaklar Federasyonu ve İşkence ve İdamı Önleme Örgütü olarak bu insanlık dışı suçu kınıyoruz. Aynı zamanda Dohuk şehir polisi ve asayişinden en kısa zamanda gazeteci Vedat’ın katillerini bulmasını ve yargıya teslim etmesini bekliyoruz ” denildi.