İdil'de katledilen Geldisöz son yolculuğuna uğurlandı

İdil'de devlet güçlerinin katlettiği Şevki Geldisöz, Kurtalan'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan HDP'li Konca, "Bu topraklardan gidecek olan Erdoğan faşizmidir" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde devlet güçlerinin soykırımcı saldırılarıyla katledilen Şevki Geldisöz'ün cenazesi, Siirt'in Kurtalan ilçesinde toprağa verildi. Geldisöz'ün cenazesi, Mardin Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde alınıp Yeni Mahalle Camii'ne getirildi. Geldisöz'ün cenazesi, burada bir müddet Bagok Dağı Yaylası'nda bulunan annesinin gelmesi için bekletildi. Anne Hatice Geldisöz, törende son kez çocuğunun cansız bedenine sarıldı. 
Polis ablukası altındaki Yeni Mahalle Mezarlığı'na getirilen cenaze, saygı duruşunun ardından zılgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi. 

KONCA: AKP BU TOPRAKLARDAN GİDECEK

Cenaze töreninde konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere en üst düzeyde sahip çıkacaklarını ifade etti. Konca, polis ablukasına da tepki göstererek, bunun "devletin acizliğinin göstergesi" olduğunu söyledi. Konca, konuşmasının sonunda, "Ülkemizden gidecek olan AKP ve DAİŞ'tir. Bu topraklardan gidecek olan Erdoğan faşizmidir" ifadelerini kullandı.