Irmak: Geldikleri gibi gidecekler

Mardin'de DBP ilçe binalarına yapılan baskınlar sonrası ilçeleri ziyarette bulunan HDP Hakkrari Milletvekili Selma Irmak, "Zorba zihniyet, bize hiçbir zaman engel olamayacak. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Mardin'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binalarına yapılan baskınlar sonrası ilçeleri ziyarette bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Derik DBP binasında ziyarette bulunarak, yapılan baskınları kınadı. Baskınların kayyıma hazırlık olduğunu vurgulayan Irmak, "Halkımız nasıl direndiyse, bizler de halkımızla birlikte direneceğiz" dedi. 

'BÜTÜN BU BASKILAR KAYYUM HAZIRLIĞIDIR’

Binaların polisler tarafından vahşice talan edildiğini dile getiren Irmak, "Yöneticilerimizin olmadığı bir zamanda yapılan bu baskınlarda binalarımıza ne bıraktılar, ne götürdüler bilmiyoruz. Kendilerine ait eşyaları da binalarda bırakmışlar. Yarın öbür gün zorbalıklarını arttırmak için bugün hazırlık yapıyorlar. Bütün bu baskılar kayyım hazırlığıdır" dedi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI’

Bütün baskı ve zorbalıklara karşı yılmayacaklarını söyleyen Irmak, halkın içinde olmaya devam edeceklerini bildirdi. Baskın sırasında polisler tarafından kırılan kapıların ve eşyaların tekrar tamir edildiğini belirten Irmak, "Zorba zihniyet, bize hiçbir zaman engel olamayacak. Boyun eğmeyeceğiz. Halkımız nasıl direndiyse, bizler de halkımızla birlikte direneceğiz. Baskı uygulayanlar, uyguladıkları baskı içinde boğulacaklar. Halkımız partilerimizin etrafında halka oluşturmalıdır. Mardin'in başta kadınlarına daha sonra bütün halkına çağrıda bulunuyoruz. Direnişlerini büyütmelidirler" diye ifade etti.

'GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER’

Parti binalarında yapılan baskınlarda 30'un üzerinde yöneticinin gözaltına alındığını hatırlatan Irmak, avukat ile görüşlerin de kısıtlandığını ifade etti. Kayyımın belediye binasına bile gidemediğini söyleyen Irmak, "Bütün askeri gücüyle, tankıyla topuyla, baskılarıyla saldırıyorlar. Bu şekilde tepkileri azaltmak istiyorlar. Ne Nusaybin'de, ne Derik'te el konulan belediyelerimizde kayyumun çalışamadığını görüyoruz. Gelen kayyumlar kaymakamlıkta oturuyorlar. Zırhlı araçlarla belediyelere gidip geliyorlar. Atanan korucular belediyede çalıştırılıyor. Halkın içine girmeye yüzleri bile yok. Halk zaten kayyumu tanımıyor. Geldikleri gibi gidecekler" şeklinde konuştu.