İstifa eden kayyumların yerine kayyum atandı

Ergani Belediyesi’ne atanan 3 kayyumun istifa etmesi üzerine, yerlerine yeni kayyumlar atandı.

DBP’li Ergani Belediyesi’nin tutuklu Eşbaşkanı Aygün Taşkın ve belediye meclis üyesi Hasip Demirtekin ile tutuklanıp denetimli serbestlikle bırakılan belediye meclis üyesi Sabiha Alçiçek’in yerine Diyarbakır Valiliği tarafından 13 Eylül’de atanan 3 kayyumun istifa etmesi üzerine yeni kayyumlar belirlendi. Diyarbakır Valiliği tarafından kaymakamlığa, kaymakamlıktan ise belediyeye gönderilen görevlendirilme belgesinde, “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. Maddesine eklenen 2. fıkra ile anılan kanunun 46. maddesi gereğince ilimiz Ergani Belediyesi Meclis üyeleri; Aygün Taşkın, Hasip Demir Tekin ve Sabiha Alçiçek’in bakanlık makamının 29.04.2016 tarihli onayı ile görevlerinden uzaklaştırmaları nedeniyle yerlerine Kadastro Memuru Sezer Arslan, Mal Müdürü Ahmet Demirbağ ve Tapu Müdürü Cevdet Arslan’ın görevlendirildiklerine ilişkin valilik onayları ilişikte gönderilmiştir” denildi.

Bu kapsamda Aygün Taşkın’ın yerine Kadastro Memuru Sezer Arslan, Hasip Demirtekin’in yerine Mal Müdürü Ahmet Demirbağ, Sabiha Alçiçek’in yerine de Tapu Müdürü Cevdet Arslan görevlendirildi.

Daha önce meclis üyeliğine atanan Ramazan Hekimoğlu, Mehmet Ali İpek ve Mustafa Yalçın 19 Ekim’de görevlerinden istifa etmişti. 

...