Karakola giden avukatlar işkenceye uğradı

Gever’de askeri saldırıların olduğu bölgeye götürüldükten sonra gözaltına alınan köylülerle görüşmek için karakola giden ÖHD’li avukatlar, Türk askerlerce işkenceye edildi, yerlerde sürüklendi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Şîşemzîn, Xurekana Seyîda ve Xurekana Temo köyleri çevresinde bulunan Astenga Reş bölgesinde başlatılan askeri saldırılarda işkenceyle gözaltına alınan köylüler, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Türk askerleri, köylülerle görüşmek için karakola giden Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlara da işkence uyguladı, yerlerde sürükledi. 

 ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanları Harika Günay Karataş ve Fırat İke, gittikleri İlçe Jandarma Komutanlığı’nda Türk askerleri tarafından engellendi. Askerler, avukatlara işkence yapıp yerlerde sürükleyerek karakoldan çıkardı. Avukatların vücutlarında darp ve işkence izleri oluştu. 

 'İŞKENCEYE UĞRADIK'

 Darp raporu için hastaneye giden ÖHD Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Harika Günay Karataş, askeri operasyon sonrası işkenceyle gözaltına alınan 20 kişiyle görüşmek için gittikleri karakolda işkenceye uğradıklarını söyledi. Karataş, “Daha önce işkence operasyonlarının talimatını veren komutan tarafından müvekkillerimizle görüşeceğimiz esnada, kişiler darp edilmek suretiyle odalara götürülmeye çalışıldığında, müdahale etmemiz sonucunda, tarafımıza müdahale edildi” diye anlattı. 

 İlçe Jandarma Komutanı Bayram Konak tarafından verilen talimat üzerine darp edildiklerini aktaran Karataş, “Darp edildik, işkenceyle karakoldan çıkarıldık, yerlerde sürüklendik. Yerlerde sürüklenerek arabamıza bindirildik. Zorla askeri aracın takibi, taciz ve küfürleriyle birlikte karakol komutanlığından çıkarıldık” dedi.