GÖRÜNTÜLÜ

Karasu: AKP işgaline karşı direnme zamanı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Şimdi yeniden Kobanê direniş ruhunu, dünya Kobanê dayanışma ruhunu 6-7-8 Ekim Kobanê dayanışma ruhunu ayağa kaldırarak Suriye’de AKP iktidarına, AKP işgaline karşı direnme zamanıdır” dedi.

 KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu 1 Kasım Dünya Kobanê gününe ilişkin ajansımıza konuştu.

Konuşmasına Kobanê şehitlerini ve destek eylemlerinde şehit düşenleri anarak başlayan Mustafa Karasu, Kobanê direnişinde rol oynayanları selamladı.  1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü sadece Kürtleri desteklemek olarak ele almadıklarını söyleyen Karasu, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü Rojava devrimcileri şahsında Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesine verilmiş bir destek olduğunu söyledi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, “Ortadoğu’nun özgürleşmesi ve demokratikleşmesi sadece Ortadoğu halklarının, Kürtlerin değil, tüm insanlığın özgür ve demokratik siyasete kavuşmasında çok büyük bir adım olmuştur.  Bu açıdan 1 Kasım Dünya Kobanê Günü Ortadoğu’nun demokratikleşmesi açısından da tarihi bir adım olmuştur” dedi.

Rojava Devrimi’nin Ortadoğu halklarının devrimi haline geldiğini söyleyen Karasu, şunları ifade etti: “Dünya Kobanê Günü tarihte ender görülmüş dayanışma örneklerindendir.  1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde meydanlara, sokaklara dökülerek direnişe destek verenleri, Kobanê direnişine güç katarak Kobanê direnişinin zaferinde rol oynayanları saygıyla selamlıyorum.  Artık Rojava Devrimi sadece Kürtlerin değil bütün Ortadoğu halklarının devrimi haline geldiği gibi bütün dünya insanlığının da desteklediği bir Ortadoğu devrim mücadelesidir. Biz Rojava devrimine artık böyle bakıyoruz, Dünya Kobanê Günü’nde halkların ayağa kalkmasına böyle bakıyoruz”.

‘FEDAİCE DİRENİŞ VE DAYANIŞMA İLE BAŞARIYA ULAŞTI’

Kobanê direnişinin bazı silah yardımları, bazı desteklerle başarılmış gibi değerlendirilmesinin doğru olmadığının altını çizen Mustafa Karasu, Kobanê direnişinin başarıya ulaşmasının Kobanê direnişçilerinin fedailikleriyle ve 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dayanışmasıyla gerçekleştiğini vurguladı.

Karasu, dünya halklarının ayağa kalkışının Kobanê direnişçilerine büyük moral verdiğini kaydederek şöyle devam etti: “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; eğer 1 Kasım Dünya Kobanê Günü olmasaydı Kobanê direnişi başarıya ulaşamayacaktı. Eğer 6-7-8 Ekim Kobanê destekleme eylemleri olmasaydı Kobanê direnişi zafere ulaşamazdı. Eğer bu direniş başarıya ulaştıysa dünya haklarının, Türkiye halklarının, Kürdistan halkının Kobanê direnişçilerine verdiği moral, destektir. Rojava devrimcilerinin bu düzeyde fedai olmalarının sebebi de 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’dür, halkın ayağa kalkışıdır. O ayağa kalkış Kobanê direnişçilerine büyük moral vermiştir. 6-7-8 Ekim’de Kuzey Kürdistan halkının ayağa kalkışı, şehit düşen yurtseverlerimiz Kobanê direnişçilerine moral vermişleridir. Bu moral destekle direnmişler ve başarılı olmuşlardır. Artık Kobanê direnişinin ve Rojava devriminin ruhunda Dünya Kobanê Günü dayanışma ruhu vardır”.

Karasu, 1 Kasım Dünya Kobanê Gününün dayanışma ruhunu Ortadoğu halklarına getireceğini dile getirerek “Artık Kürt halkı sadece Kobanê de, Rojava da değil bütün Ortadoğu da mücadele ederken 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ndeki halkların desteğini unutmayacaktır. Onların özgürlük ve demokrasi için verdikleri destekleri sadece Kürdistan da değil, bütün Ortadoğu’da halkların özgürlük ve demokrasi mücadelesini geliştirmek için değerlendirecektir. Bu açıdan 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü o ruhu, destekleyenlerin özlemini mücadelemizde yaşatacağız, onları hiçbir zaman unutmayacağız, bu bizim için çok değerlidir” dedi.

Karasu, “Eğer şimdi AKP iktidarı doğrudan Suriye’ye giriyorsa, doğrudan Rojava Kürdistan’ını işgal etmek istiyorsa nedeni DAIŞ’le yaptığı ortaklığın Kobanê direnişinde somutlaşan halkların dayanışmasıyla boşa çıkarılmasıdır. Boşa çıktığı için, o amacına ulaşmadığı için şimdi Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti doğrudan Rojava’ya girmektedir, Suriye’ye girmektedir” şeklinde konuştu.

‘AKP-DAİŞ İTTİFAKI BİR KEZ DAHA YENİLGİYE UĞRATILACAKTIR’

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne layık olunacaksa bunun AKP iktidarının Suriye işgaline direnmekle olabileceğini belirten Karasu; “Erdoğan’ın ‘düştü düşecek’ lafını ağzına tıkayan en başta da dünya halklarının bu dayanışma ruhudur. Eğer Erdoğan’ın AKP’nin DAIŞ’le yaptığı ortaklık boşa çıkmışsa, bu en başta da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde ortaya çıkan dayanışma ruhunun tüm dünyaya yayılmasıyla, tüm demokrasi güçlerine yayılmasıyla alakalıdır. Halkların Erdoğan’a ve Türkiye’ye tutum almasıdır. Bu nedenle AKP-DAİŞ ortaklığı boşa çıkmış, Rojava Devrimi zaferle daha büyük gelişmeler sağlamıştır. Şimdi yeniden Kobanê direniş ruhunu, dünya Kobanê dayanışma ruhunu 6-7-8 Ekim Kobanê dayanışma ruhunu ayağa kaldırarak Suriye de AKP iktidarına, AKP işgaline direnme zamanıdır” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Karasu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bütün Suriye halkları, Rojava Devrimi 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün dayanışmasından aldığı güçle, destekle AKP işgaline karşı direnmelidir. Rojava Devrimi, Suriye halkları AKP iktidarına, AKP faşizmine ve işgaline direndiği takdirde dünya halklarının, Türkiye halklarının, Kürdistan halkının desteğini alacaktır. Kobanê’de DAİŞ-AKP ittifakı yenilgiye uğratıldıysa, bu defa da yenilgiye uğratılacaktır. Bu açıdan bir Kasım Dünya Kobanê Günü’nde bir daha dünya halklarını selamlıyorum, onların mücadelesinin Rojava Devrimi’nde yaşayacağına inanıyorum. Suriye de Suriye halklarının Kürdü ile, Arap’ı ile , Süryanisi ile, Türkmen’i ile bütün halkların Türkiye işgaline karşı verdikleri mücadeleye destek olmaya ve Türk devletinin oradaki işgalinin boşa çıkarılması için desteklerini arttırmaya çağırıyorum.”