Karayılan’dan Celal Özkan’ın ailesine mektup

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kürt siyasetçi Celal Özkan’ın (Herbijî) ailesine hitaben bir mektup kaleme aldı.

Karayılan mektubunda Özkan’ın ailesine başsağlığı dilerken “değerli insan Herbijî yoldaşı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşatacağımız sözünü veriyor, bu biçimde onları ölümsüzleştireceğimizi vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Karayılan’ın mektubu şöyle: “Şehitler ailesi olan siz değerli ailemizin öncüsü ve büyüğü, değerli insan, büyük yurtsever Herbijî (Celal Özkan) yoldaşı kaybetmiş olduğumuz haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Ailesi olarak acınızı paylaşıyor ve tüm aile fertlerine başsağlığı diliyorum.

Kürdistan yurtseverliğinin önemli bir simgesi olan Herbijî yoldaşı hiç bir zaman sadece bir ailenin ferdi olmakla sınırlamak doğru olamaz. O, yaşamı boyunca bu halka büyük hizmetler etmiş ve halkımızın değerli bir evladı olmayı başarmış bir kişidir. Önder Apo’yla derin bağları bulunan Herbijî yoldaş yaşamı boyunca halkımızın özgürlük mücadelesinde büyük bir emek sahibi olmuştur. Sadece kendini değil, tüm aileyi devrime katmayı hedeflemesi ve bu çabaları temelinde 3 yiğit evladının militan saflarda yer alması, İsmet Özkan (Xalıt) gibi yiğit bir komutan ve militanın babası olması onun için en büyük gurur kaynağıydı. Mücadeleye bir bütün yaklaşan, hiçbir tereddüt yaşamayan, ailesi ve her şeyiyle kendini katmayı hedefleyen Herbijî yoldaşın duruşu, her zaman örnek olacak bir yurtseverlik duruşudur. Pirsûs ve Riha’nın yurtseverliğinin özünü temsil eden Herbijî yoldaş, her zaman ailesinin, biz arkadaşlarının ve tüm Pirsûs halkının gurur duyacağı, örnek bir devrimci yurtseverliği yaşamına yedirmiş bir kişiliktir.

Değerli insan Herbijî yoldaş ile yetiştirdiği kahraman şehitlerimiz İsmet(Xalıt) ve Ahmet’i(Botan Emin) bizzat tanımış olmayı ve birlikte mücadele etme şerefine kavuşmuş olmayı kendim için bir şans olarak görüyorum. Böylesi bir aileye mensup, yurtseverlikle dopdolu devrimci insanlarla tanışmış olmak ve onlarla yoldaşlık yapmak başlı başına gurur verici bir durumdur. Sizlerin de bu yiğit insanların ailesi olarak aynı gururu taşıdığınızı düşünüyorum. Sadece aile olarak değil tüm Pirsûs’un ve Riha’nın örnek alması gereken yurtsever bir yaşamı temsil ettiği açıktır.

Böylesine değerli bir insanı kaybetmiş olmanın acısıyla tüm aileye, tüm Riha halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, değerli insan Herbijî yoldaşı Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşatacağımız sözünü veriyor, bu biçimde onları ölümsüzleştireceğimizi vurgulamak istiyorum. Değerli Özkan ailesi olarak sizlerin Herbijîlerin yolundan şaşmayacağınıza inanıyor, en içten duygularla tüm aile fertlerinizi selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”