GÖRÜNTÜLÜ

Karayılan: Gençler gerilla ve YPS saflarına katılın!

Murat Karayılan:Biz Kürdistan özgürlük yürüyüşünde, Önder Apo’nun özgürlük yürüyüşünde buluşarak zaferi elde edebiliriz. Ve bütün her şey buna bağlıdır…Örgütün çalışmalarına katılın, YPS saflarına katılın, gerilla saflarına katılın.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Gerilla TV’den gençlere seslendi. Karayılan konuşmasına gençlere saygı, sevgi, selam ve yaşamda başarı dileğiyle başladı.  Karayılan “Gençler Kürt Özgürlük mücadelesi önemli bir süreçten geçmektedir. Erdoğan öncülüğündeki sömürgeci ve işgalci güç halkımıza yönelik bir zulüm politikası yürütmektedir. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi böylesi bir süreçte zafer koşullarını elde ettiğini gören ve her zamankinden daha fazla güçsüzlüşen düşman, daha sonra AKP-Ergenekon birlikteliği ile kurulan itifak ile birlikte mücadelemize yönelik bir saldırı girişimi başlatmışlardır. AKP ve Ergenekon’un bu süreçte halkımıza karşı böylesi bir saldırı içinde olmaları onların güçlü olduğu anlamına gelmiyor. Onlar korkuyorlar çünkü onlar büyük Kürdistan’ın kurulmasından çok fazla korkuyorlar. Onlar diyorlar ki büyük Kürdistan’ın olması demek kendisi ile birlikte küçük Türkiye’yi getirecektir. Onun içindir ki korkuyorlar ve halka karşı böylesi bir saldırı ve sindirme çabası içindedirler. Şimdi Türkiye’nin resmi sınırları içinde sadece bize karşı savaşırlar ise bir başarıya ulaşamayacaklarını anladılar. Onun içinde şimdi Rojava Kürdistan’ına yönelik bir saldırı girişimi başlattılar. Aynı zamanda Güney Kürdistan’a yönelmekte ve Musul üzerinden bir hakimiyet kurmak istemektedirler. Bununla birlikte aynı zamanda bölgede bulunan bütün güçler üzerinde bir egemenlik kurma ve işgalini yayma çabasındadır. İşin özünde bütün bunları Kürt Özgürlük Mücadelesi’ni zayıflatmak ve marjinalleştirmek için yapıyorlar” dedi.

‘TÜRK DEVLETİ YAŞADIĞI YENİLGİYİ SANKİ ZAFERMİŞ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR’

 “Öte yandan yeni dönemde özel savaşı çok çirkin yöntemler ile devreye koymuş bulunmaktadırlar” diyen Murat Karayılan, şu hususlara dikkat çekti:

“Zaten Türk devletinin başka hiçbir gücü kalmamıştır. Elinde şu anda sadece istihbarat, teknik ve özel savaş yürütebilen güçleri kalmıştır. Özel savaş yani yapılan psikolojik savaşı da tamamıyla kara propaganda ve yalan üzerinden yürütmektedirler. Örneğin; “biz Çelê, Hakkari ve Ertuş’ta 400 kişiyi öldürmüşüz. Bilmem nerede biz ne kadar kişi öldürmüşüz” diyorlar. Bütün bunlar yalandır. Zayıflamışlar ve bununla birlikte kendileri için güçlü bir propaganda yapmak istemektedirler. Nasıl ki Erdoğan’ın hırsızlığı ıspatlandı ve ses kayıtları ile ortaya çıkarıldıysa, fakat propaganda yolu ile yapılan bu ıspatları yokmuş gibi kabul ettirdi. Onun içinde Türk devleti Kürdistan’da yaşadığı yenilgiyi sanki zafer elde etmiş gibi göstermeye çalışmaktadır. Biz de görüyoruz ki, halkımızdan ve gençlerimizden bazıları bunlardan etkilenmektedir. Onun için; yurtsever gençlerimiz, çalışanlar, gerçeklerden haberi olan kesimler, bu yapılan kara propagandalar karşısında sessiz kalmamalıdırlar. Bunu içinde gençlerimizin böylesi şeylerin etkisine girmemesi için bir çaba içinde olmalıdırlar. Örgütlülüğü güçlendirme çabaları olmalı. Çalışmaları örgütlemelidirler. Üniversitelerde, okullarda ve mahallelerde gençlerimiz örgütlülüklerini güçlendirme çalışmalarına kendilerini vermelidirler. Hiç kimse Türk devletinin yalanlarının etkisine girmemelidir. Psikolojik savaşın kurbanı olmamalıdırlar. Onun içinde düşmanın kara propagandasına karşı, düşmanın istihbarat çalışmalarına karşı çalışmalar yürütülmelidir. Özellikle böylesi bir dönemde Bakurê Kurdistan’da yaşayan gençlerimizin içinde böylesi çalışmaları yürütmek çok önemlidir ve ihtiyaçtır. Fakat biz duyuyoruz ki bugün Gever’de kahvehaneler çoğalmış, gençlerimiz bu kahvelerde oyunlar oynuyorlar. Türk polisi de onların yanında oturmuş ve onlar ile birlikte oyun oynamaktadırlar. Düşman böylesi bir yöntem ile kendi düşmanlığını kamuflaj etme çabası içindedir. Bu kadar gencimizin kanına giren ve şehit düşüren polisler, gençlerimiz ile aynı masada oturup okey oynayabiliyorlar. Acaba bu kabul edilir bir şey midir? Gever, Cizre, Amed, Nusaybin ve bütün Kürdistanda ve metropolerde gençlerimiz böylesi şeylere karşı uyanık olmalıdırlar ve bunlara karşı bir duruş sergilemelidirler. Bir örgütlülük sahibi olmalıdırlar. Hiç bir Kürt genci bu piskolojik savaş sisteminin etkisine girmemelidir. Bunu içinde örgütleme ve duyarlılık çalışması yürütülmelidir. “

'GENÇLER ZAFERİ KAZANMAK İÇİN GERİLLA SAFLARINA KATILMALI’

PKK yürütme Komitesi Üyesi Karayılan konuşmasının sonunda, “Öte yandan herkes özgürlük mücadelesinin önemli bir evreden geçtiğini söylemektedir. Bu yaşanan sürecin zemini vardır ve biz zafere ulaşacağız. Zaferin yolu nereden geçer değerli gençler? Zafer sizler ile olur. Eğer ki siz görevlerinize sahip çıkarsanız, düşmanın etkisine kimsenin girmesini engellerseniz, kendinizi örgütleyip gerilla saflarına katılım sağlarsanız, o zaman zafer kesin sizin yanınızda olacaktır. Biz bu süreçte zafere ulaşabiliriz. Biz Kürdistan özgürlük yürüyüşünde, Önder Apo’nun özgürlük yürüyüşünde buluşarak zaferi elde edebiliriz. Ve bütün her şey buna bağlıdır. Sizler Kürdistan gençiliği olarak, o hakikati hissedin. Büyük bir sorumlulukla gelin ve katılım sağlayın, Zafer yüzde yüz olacaktır. Bugünlerde gerilla büyüme içinde. Fakat cephelerimiz de bayağı büyüdü. Her yerde arkadaşa ihtiyaç vardır. Çünkü alanlarımız genişledi ve ihtiyaçlar bundan kaynaklıdır. Biz bilinçli bir savaş, taktiksel bir savaş, yöntemli bir savaş, profesyonel bir savaşı düşmanımıza karşı yürütmekteyiz. Böylelikle zafere ulaşmayı hedefliyoruz. Onun içinde gençler gelmeli ve onları eğitmeliyiz. Böylesi bir süreçte bütün Kürt gençleri uzmanlaşmalıdır. Siyasette, savaşta, özsavunmada uzmanlaşmalıdır. Bu koşullar bu alanlarda mevcuttur. O kadar akademilerimiz var. Gelin katılın ve kendinizi uzmanlaşmış profesyonel askerler yapın. Kendinizi zaferin militanları yapın. Bugün bizden, Kürdistan halkından ve gençiliğinden istenen budur.

Ben inanıyorum ki Kürt gençleri Çiyagerlerin, Nudaların yolunda zamanında rollerini oynayacaklardır ve kendi iradelerine sahip çıkacaklardır. Gençlere inancımız ve güvenimiz her zaman olmuştu ve şu anda da vardır. Biz önceden de söylemiştik: Bizler genç başladık ve biz genç olarak zafere ulaşacağız. Onun içinde sizlerin bu sürece sorumluluk ile yaklaşmanız gerekmektedir, rolünüze sahip çıkmalı ve katılım sağlamalısınız. Örgütün çalışmalarına katılın, YPS saflarına katılın, gerilla saflarına katılın. Bunun içinde biz inançlı ve umutluyuz. Onun içinde bu inan ve umut ile birlikte hepinizi canı gönülden başarılar diliyorum” diye belirtti.