Katledilen Abdullah Ecevit uğurlandı: Mücadelesini yürüteceğiz

İdil'de katledilen Kürt Siyasetçi Ecevit, Cizre'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan HDP'li Faysal Sarıyıldız, Ecevit'i anarak, "Onun halkı için verdiği emek, özveri ve mücadeleyi yürüteceğimize söz veriyoruz" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde parti çalışmalarını yürüten Kürt Siyasetçi Abdullah Ecevit (39), devlet güçleri tarafından katledildi. 

Ecevit'in cenazesi Cizre'ye getirilmesiyle birlikte yüzlerce kişi tarafından Cizre Asri Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze törenine Ecevit Ailesi, MEYA-DER, DBP, HDP yöneticilerinin yanı sıra HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız da katıldı. Dini vecibeler yerine getirildikten sonra cenaze toprağa verildi. 

SARIYILDIZ: DAHA AKTİF OLACAĞIZ

Milletvekili Sarıyıldız, Ecevit'in mezarı başında yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Abdullah arkadaşımız uzun yıllar toplumsal çalışmalarda büyük bir özveri ile çalışan bir arkadaşımızdı. Kendim İdil'e gidince sürekli bir araya gelirdik. Alçak gönüllü yapısıyla Botan halkının sevgisini kazanan bu arkadaşımızın katledilmesi bizim için büyük bir kayıp. Bir o kadar da bu mücadelede daha aktif olmamıza vesile de olacaktır. Onun halkı için verdiği emek, özveri ve mücadeleyi yürüteceğimize söz veriyoruz. Kendisi sivil ve silahsız bir insandı, ama bu barbar sistem gerçek yüzünü göstererek bu değerli arkadaşımızı katletti. Uğurlar olsun güzel yoldaşım, kendi vatanında seni bugün sonsuzluğa uğradık!"

Abdullah Ecevit, 25 yıldır siyasi parti çalışmalarını yürütüyordu. 10 yıl cezaevinde kalan Ecevit, denetimli serbestlik yasasından tahliye olmuştu.