GÖRÜNTÜLÜ

Katledilenler 'Bijî Serok Apo' sloganıyla uğurlandı

Antep Katliamı'nda yaşamını yitirenler binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze töreninde sık sık "Bijî Serok Apo","Katil Erdoğan" ve "Şehid namirin" sloganları atıldı.

Antep Katliamı'nda yaşamını yitiren 51 kişiden 42'si Yeşilket Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı törende "Şehid namirin", "Katil Erdoğan" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.

Büyük bir öfkenin hakim olduğu cenaze törenine, HDP, DBP ve HDK'nin eşbaşkanlar ve eşsözcüler, KJA yöneticileri, Barış Anneleri de katıldı.

Katliamda AKP hükümetinin sorumluluğuna dikkat çekti. Törene katılmak isteyen Antep Büyükşehir Belediye Başkanı ile bazı AKP'li vekiller, "Katil Erdoğan" sloganlarıyla tören alanına alınmadı.

Yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulup, dini vecibelerin ardından sarı-kırmızı -yeşil bayrağa sarılı tabutlar sırasıyla defnedildi

Cenaze törenden sonra halk, yaşamını yitirenler için merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Sosyal Tesisleri'nde kurulan taziyeye geçti.

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, DBP Eşbaşkanı Sabahat Tuncel ve HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ile HDP'li milletvekilleri de saat 17:30'da taziye ziyaretinde bulunacak. 

...