GÖRÜNTÜLÜ

Kayyum geldi belediye karakola çevrildi

Amed Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın rehin alındıktan sonra atanan işgalci Cumali Atilla binaya gelmeden önce bütün herkesi dışarıya çıkarttı.

 Amed  Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın rehin alındıktan sonra yerlerine gönderilen işgalci Cumali Atilla binaya gelmeden  önce tüm personel ve meclis üyelerini bina dışına çıkarttı. Yüzlerce polisin içeriye girerek, arama yapılacağını belirttikten sonra tüm çalışanları bina dışına çıkarttı. Yarım saat sonra da sömürge temsilcisi Cumali Atilla eşbaşkanların makam odasına geçtiği öğrenildi.

MECLİS ÜYELERİNDEN EYLEM 

Eşbaşkanların gözaltına alındıktan sonra Belediye Meclis Salonu’nda oturma eylemi başlatan meclis üyeleri de sömürge temsilcisi kayyum Atilla’nın gelişi öncesi zorla dışarıya çıkartıldı. Yakapaça meclis salonundan çıkartılan üyelerden ikisi gözaltına alınmak istendi. Polisin saldırısı ve zoruna karşı slogan ve alkışlarla protesto eden meclis üyeleri sık sık, “Gültan Başkan onurumuzdur”, “Fırat Başkan onurumuzdur” şeklinde slogan attı. Belediye çalışanları ise dışarıda yaptıkları eylemle, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganını attı. Çalışanların dışarıda eylem ve bekleyişi sürüyor.  

Direnişin yapıldığı saatlerde içeride bulunan HDP Milletvekili Feleknas Uca, kayyum gelmeden saat 07:00 sıralarında tüm çalışanların, belediye meclis üyelerinin ve içeride bulunan HDP milletvekillerinin polis zoruyla dışarı çıkartıldığını aktardı. Uca, kendilerine içeride arama yapılacağını söylendiğini de belirterek, kayyumun protestolar altında içeriye girdiğini ifade etti. Yüzlerce polisin bina içerisine konuşlandırıldığını vurgulayan Uca, belediye binasının karakola çevrilmiş olduğunu ifade etti. Şu anda hiç kimsenin içeriye alınmadığını da belirten Uca, personelin işe başlatılıp başlatılmayacağı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.