Kayyumdan cülus bahşişi: Ücretsiz taşıma

Amed Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın, günlerce çalıştırılmasına izin verilmeyen belediyeye ait toplu taşıma araçlarının kayyum olarak atanması sonrası adeta "cülus bahşişi" olarak ücretsiz yolcu taşıması kararı verdi.

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın tutuklanmalarının ardından belediyeye kayyum olarak atanan Cumali Atilla’nın ilk icraatlarından biri, adeta tahta çıkan padişahların dağıttıkları "cülus bahşişi” gibi günlerce garajlardan çıkarılmalarına izin verilmeyen belediyeye ait toplu taşıma araçlarının ücretsiz yolcu taşıması kararı oldu. 

Eşbaşkanlar Kışanak ve Anlı’nın 25 Ekim akşamı gözaltına alınmalarına tepki göstermek üzere hemen ertesi gün, bir gün süreli iş bırakma eylemine giden belediyeler çalışanları ile birlikte otobüs şoförleri de kontak kapatmıştı. 

OTOBÜSLER ÇALIŞTIRILMADI

Ancak sonraki günlerde ise, alınacak tutuklama kararı ve kayyum atamanın zemini oluşturmak için bu kez belediye otobüslerinin bulundukları garajlardan çıkarılmalarına izin verilmeyerek kent halkı mağdur edilmişti. 

1 Kasım gününe kadar garajlardan çıkarılmasına izin verilmeyen belediye otobüsleriyle, kentin eski vali yardımcılarından Cumali Atilla’nin, Hükümet'in kararı ile belediyeye kayyum olarak atanması sonrası aldığı kararlardan belediye otobüslerinin ücretsiz yolcu taşıması kararı oldu. Atilla'nın bu kararı ile dün olduğu gibi bugün de belediye otobüsleri ile ücretsiz yolcu taşındı.

Belediye yetkililerinden edinilen bilgilere göre, kayyum Atilla, Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne danışmadan bu kararı aldı. Kendisine yasal zorunluluklar hatırlatıldığında ise “Ben devletim ne kararı. Ben söylüyorsam yapacaksınız” dediği öğrenildi.