KCK: Tüm halklar direnişin yanında yer almalı

KCK, tüm Kürdistan halkını ve dünya halklarını da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ve 6-7-8 Ekim Eylem ruhuyla Rojava Devrimcileri ve Suriye halklarının direnişinin yanında yer almaya çağırdı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Bundan iki yıl önce Dünya Kobanê Günü eylemlerinın yapıldığını belirten KCK, “İnsanlık tarihinin en büyük dayanışma eylemlerinden biri 1 Kasım 2014 günü dünyanın her yerinde gerçekleştirildi. İnsanlık her yerde Kobanê’de IŞİD faşizmine karşı fedaice direnen Rojava devrimcilerinin yanında yer aldı. Rojava devrimcilerine tarihin en büyük moral güçlerinden birini vererek Kobanê zaferinde belirleyici rolü oynadı. 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nün ikinci yıldönümünde bu büyük dayanışma içinde olan herkesi selamlıyor, bunun Ortadoğu'nun özgür ve demokratik yaşama kavuşmasında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

“Kürtler 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü unutmayacak ve unutturmayacaklardır” denilen açıklamada, “21. yüzyılın ilk büyük dayanışma örneği olarak özgürlük, demokrasi ve sosyalizm mücadelesine çok önemli bir yere sahip olacaktır. 21. yüzyıldaki enternasyonal dayanışmaların öncüsü olarak bundan sonraki dayanışmalar ve ortak mücadelelere çok önemli bir dayanak olacaktır. Kürt Özgürlük Hareketi de bu somut dayanışmadan aldığı güçle bu tür dayanışma ve ortak mücadelelerin içinde yer alacak; insanlığın ortak vicdanı ve iradesinin harekete geçmesi açısından üzerine düşeni yerine getirecektir.

1 Kasım’da Rojava Devrimi ve Kürtlerle dayanışma içine girildi. Biz bunu sadece Kobanê ile dayanışma olarak görmedik; 1 Kasım Dünya Günü’nde sadece Kürtlerle değil, tüm ezilen halklarla ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışma içine girilmiştir. Kobanê direnişçileri şahsında Ortadoğu halklarının özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle dayanışma gösterilmiştir” ifadelerine yer verildi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi:

“1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Rojava Devriminin küresel boyut kazanmasında ve tüm insanlık için bir mücadele mevziisi haline gelmesinde çok önemli rol oynamıştır. Böylece Rojava Devriminin gücüne güç katılmış, bugüne kadarki tüm başarılarda önemli bir etken olmuştur. Sadece Rojava Devrimi7nin değil, Kürtlerin Ortadoğu'daki tüm mücadelesinin dünyanın devrimci demokratik güçleriyle birleşmesinde tarihsel bir görev yerine getirmiştir. Bu açıdan Özgürlük Hareketimiz 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nü mücadelesinde yaşatacak, özgürlük devriminin enternasyonal ruhunu bugünün ruhuyla kapsamlılaştırıp derinleştirecektir.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde görüldüğü gibi halkların ve demokrasi güçlerinin moral desteği ve dayanışması her türlü maddi destekten ve silah desteğinden daha da önemlidir. Eğer başta Bakurê Kurdîstan ve Türkiye olmak üzere dünya halklarının Kobanê Direnişiyle dayanışması olmasaydı Kobanê Direnişi zaferle taçlandırılamazdı. Kobanê Direnişini zaferle taçlandıran kesinlikle halkların Kobanê Direnişçilerine verdiği destektir. Başka destekler halkların bu desteğiyle anlam bulmuş ve direnişin başarısında etken olmuştur. Eğer halkların bu desteği olmasaydı; bu desteğe dayalı tarihi bir fedai direniş olmasaydı başka desteklerin bu direnişi başarıya götürmesi ve zaferle taçlandırması mümkün olmazdı. Bu açıdan Kobanê halkı, Rojava devrimcileri ve tüm Kürtler bu dayanışma gününü her zaman minnetle anacaktır. Bu ruhu, kendi özgürlük ve demokrasi ruhunun mayası yapacaktır.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ndeki destekle Kobanê İşgalden kurtarılmış, ancak Rojava halkı ve tüm Suriye halkları için tehlike bitmiş değildir. Bugün Türk devleti IŞİD'e yaptıramadığını doğrudan kendisi yapmak istemektedir. Rojava halkının ve Suriye halklarının demokrasi ve özgür yaşam özlemini boğmak istemektedir. Bu açıdan Suriye’yi ve Rojava Kurdîstan’ını işgal etmek istemektedir. Buna karşı da Suriye halklarının Türk devletine karşı bir direnişi sürmektedir. Biz 6-7-8 Ekim devrimci dayanışma eylemleri ve 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ruhu ile Suriye halklarının devrimci demokratik direnişinin yanında yer aldığımızı bir daha vurguluyor, tüm Kürdistan halkını ve dünya halklarını da 1 Kasım Dünya Kobanê Günü ve 6-7-8 Ekim Eylem ruhuyla Rojava Devrimcileri ve Suriye halklarının direnişinin yanında yer almaya çağırıyoruz.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü, Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşatılacak, özgür ve demokratik Ortadoğu’yla taçlandırılacaktır.”