Kendisini yaktılar baba ve kardeşi de gözaltında

Cizre’de vahşet bodrumlarında yakılarak katledilen KJA aktivisti Berjin Demirkaya’nın babası Mevlüt Demirkaya ve kız kardeşi Mehtap Demirkaya bu sabah saatlerinde eve baskın düzenleyen askerlerce gözaltına alındı.

Cizre’de vahşet bodrumlarında yakılarak katledilen KJA aktivisti Berjin Demirkaya’nın Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Geçit Köyü’nde (Madrak) bulunan evine baskın düzenleyen askerler Berjin’in babası Mevlüt Demirkaya ile kız kardeşi Mehtap Demirkaya’yı gözaltına aldı.

Cizre’de vahşet bodrumlarında yakılarak katledilen KJA aktivisti Berjin Demirkaya’nın Tekman ilçesine bağlı Geçit Köyü’nde ikamet eden babası Mevlüt Demirkaya ve kız kardeşi Mehtap Demirkaya bu sabah saatlerinde eve baskın düzenleyen askerlerce gözaltına alındı. Akrep tipi panzerlerle köye giren askerler ‘savcılıkta ifadesi var’ diyerek baba ve kızı gözaltına aldı.

Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü de askerlerin evi aradığını söyleyen Mehtap Demirkaya’nın kardeşi Münteha Demirkaya, “Karakoldan aradılar ve Mehtap’ı ifade vermek için karakola çağırdılar. Gelmemesi durumunda köye gelip kendilerini gözaltına alacaklarını söylediler. Bunun üzerine kardeşim babam ile beraber geçtiğimiz Pazartesi günü Tekman Cumhuriyet savcılığına gitti. Savcılık herhangi bir ifadelerinin olmadığını söyledi. Tesadüf eseri karakol komutanı da oradaymış. O da bir yanlışlık olduğunu herhangi bir ifadesinin olmadığını söylemiş. Hatta kardeşim ve babamın yanında karakolu aramış. Ardından da babamlardan özür dilemiş. Babam ve kardeşim de köye geri döndü” dedi.

“KARDEŞİMİ YAKTINIZ YETMEDİ Mİ’’

Kardeşi Berjin Demirkaya’nın cenazesi sonrası da askerlerin köye geldiğini ve bazı köylülere ‘ Neden cenazenin köye getirilmesini izin verdiniz. Neden oraya gömdürdünüz. Tabutun içinde cenaze var mıydı?’ şeklinde sorular sorduğunu ve baskı uyguladığını ifade eden Demirkaya, “ Zaten kardeşimi yaktılar, parçaladılar. Bize bir küçük torbanın içinde kemik parçaları verdiler. Bize yeterince acı yaşattılar. Daha ne yapmak istiyorlar” diye tepki gösterdi.  

...