GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'te gerillalardan görkemli 15 Ağustos kutlaması

Kerkük'te gerillalar 15 Ağustos'u kutlarken, Öcalan'ı özgürleştirme ve özgür Kürdistan'ı inşa etme sözü verdi.

 

15 Ağustos Hamlesi’nin 32’nci yıl dönümü, Kerkük'te görkemli bir askeri törenle kutlandı. Törende konuşan Mexmur-Kerkük eyalet komutanı Bawer Serhat, "15 Ağustos kararlılığın, cesaretliliğin, fedakarlığın, tüm ağır koşullara inat, özgür iradeyi yaşayabilmenin ve korumanın adıdır" dedi.

15 Ağustos Hamlesi'nin 32'nci yıl dönümü, gerillalar tarafından Kerkük'te görkemli bir askeri törenle kutlandı. Törene Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Bawer Serhat, Selim Zilan, Mexmur Kerkük YJA-Star Eyalet Komutanı Çiğdem Doğu, Kerkük cephe komutanlarından Serdar Garzan ve Berfin Deniz katıldı. 

Törenin ardından yapılan kültürel etkinliklerde gerillanın coşkusu, morali ve mücadele kararlılığı gözlendi. 

'DOĞUŞUN BAYRAMI'

Maxmur-Kerkük Eyalet Komutanı Serhat, törende gerillalara hitaben bir konuşma yaptı. Serhat, "Böylesi bir günü bizlere yaratan, emekleri, çabaları, fedakarlığı ve ideolojisiyle Önder Apo'yu, HPG ve YJA-Star gerillaları olarak Kerkük'ten İmralı Adası'na kadar yürekten selamlıyoruz. 15 Ağustos'un 32'nci yıl dönümünde başta büyük komutanımız Egit olmak üzere tüm şehitleri anıyoruz. 15 Ağustos bizim için doğuşun bayramıdır" dedi.

''15 Ağustos kararlılığın, cesaretin, fedakarlığın, tüm ağır koşullarda özgür iradeyi yaşayabilmenin adıdır ''diyen Serhat, konuşmasında şu hususlara değindi: 

"Özellikle Kürdistan'da son yüz yılda yaşatılan faşizmin yürüttüğü bu kirli savaş, Kürt halkının üzerinde yaratılan terör inkar-imha siyaseti, reddetmek ve  yok saymak olmuştur.  Tüm bunlara karşı,  15 Ağustos özgür bir çığlığın ve ilk kurşunu namluya süren direnişin adıdır. 15 Ağustos, büyük komutan Egit yoldaşımızın öncüsü olduğu  atılımımızda ilk sıkılan merminin Eruh ve Şemdinli'de yaşanması sadece diktatör Türk devletine karşı değil tüm Ortadoğu diktatörlerine,  Kürt ihanetçilerine ve işbirlikçilerine karşı da sıkılan ilk mermidir.

O yüzden 15 Ağustos'ta ortaya çıkan bu direniş halkımızda özgürlük ruhunu yaratmıştır. İnanç, bilgelik, heyecan ve özgür iradeyi ortaya çıkaran atılımımız, mücadelemizi giderek yükseltirken, artık zafere doğru kararlı adımlarla yürümektedir. O nedenle 15 Ağustos'un yarattığı ruh bugün Kürdistan'ın her yerinde büyük zaferlerle devam etmektedir. Kürdistan'ın tüm dağlarında, ovalarında ve kentlerinde gerillanın bu büyük azimli direnişi Önder Apo'nun felsefesiyle, büyük komutanımız Egit'in çizgisinde ve mücadelesinde devam etmektedir. Gerillamız bu yüce ruhla günümüzde Ortadoğu'daki tüm diktatör rejimlere karşı muazzam direnişlere öncülük etmektedir. 

Bu nedenle 15 Ağustos Atılımı'nın 32'nci yıldönümü vesilesiyle, Rojava Devrimi'ni ve Minbic zaferini kutluyoruz. YPG, YPJ ve Suriye Demokratik Güçleri'ni selamlıyoruz. Bu zaferin mimarı 15 Ağustos Atılımı'nın ruhudur. 

'SÖZ VERİYORUZ'

Özellikle Bakure Kürdistan'da TC devletinin giderek  dağılması, 15 Ağustos Atılımı ruhunun direnişiyle gerçekleşmektedir.  Binlerce şehidimizin emeğiyle yaratılan bu ruhun akabinde Kürdistan'a statü ve Önder Apo'ya özgürlük şiarının arifesindeyiz. Şehitlerimizin ve halkımızın huzurunda, sözümüzü bir kez daha tekrarlıyoruz; 15 Ağustos Atılımı'nın 33'üncü yılında Önder Apo'yu özgürleştirme ve özgür Kürdistan'ı inşa etmeye söz veriyoruz."

Kültürel etkinliğin de yer aldığı törende, gerillaların hazırladığı  folklor, koro, tiyatro ve skeçlerin yanı sıra geç saatlere kadar halay çekildi.

...